Stridshaner bliver væk fra tværpolitisk julefrokost

DF-gruppeformand giver ikke "en rygende hattefis" for tværpolitisk julefrokost. Der er også afbud fra Bjarne Overmark og Anders Buhl-Christensen

Det bliver ikke i denne omgang, at man kommer til at se Bjarne Overmark, Frank Nørgaard og Anders Buhl-Christensen sidde arm i arm og skråle "På loftet sidder nissen med sin julegrød".

På lørdag er der inviteret til tværpolitisk julefrokost på MacAle i Randers. Målet for arrangørerne fra SF og Det Konservative Folkeparti er at skabe et bedre politisk klima. Men allerede inden silden er kommet på bordet, er den dårlige stemning til at få øje på.  

- Jeg giver ikke en rygende hattefis for den julefrokost, siger Frank Nørgaard, Dansk Folkepartis gruppeformand i Randers. 

- Det der stunt deltager vi ikke i. Skulle der mod forventning alligevel dukke et enkelt medlem af Dansk Folkeparti op, så deltager vedkommende som privatperson og ikke som repræsentant for Dansk Folkeparti, siger Frank Nørgaard.

Han mener, at Det Konservative Folkeparti og især SF pynter sig med lånte fjer. SF vil gerne med julefrokosten forsøge at fremstille sig som samlende, og det står ifølge Frank Nørgaard i skærende kontrast til, hvordan SF agerer i byrådssalen og i debatten på de sociale medier. 

Læs også Politiske kamphaner holder fælles julefrokost i Randers

Anders Buhl-Christensen, Venstres gruppeformand i Randers Byråd, deltager heller ikke i julefrokosten. Det samme gælder en række øvrige venstrefolk.

- Jeg og flere andre skal til Venstres landsmøde i Herning i weekenden, så vi kan ikke deltage. Vi foreslog arrangørerne at flytte julefrokosten, men det har der åbenbart ikke været stemning for, siger Anders Buhl-Christensen og betegner julefrokosten som et fint initiativ.

Beboerlistens Bjarne Overmark deltager heller ikke i julefrokosten, fordi han skal noget andet samme dag. Han roser dog initiativet:

- Jeg synes, det er prisværdigt, men jeg tror ikke, der kommer noget ud af det, siger Bjarne Overmark. Han peger på, at konflikten i Randers bunder i grundlæggende problemer, og derfor skal der helt andre ting til at ændre billedet. 

Herunder kan du se mere om julefrokosten i Randers. 

04:48

En fælles julefrokost skal være med til at klinke de politiske skår i Randers, men snaps og øl er en vovet vej at gå, mener Jon Valdemar Andersen, direktør i Center for konfliktforebyggelse . 

Luk video