Her er det nye velkomstcenter ved Mols Bjerge

Planerne for det meget omstridte besøgscenter ved Mols Bjerge ligger nu klar.

Foto: Nationalpark Mols Bjerge

Foto: Nationalpark Mols Bjerge

Foto: Nationalpark Mols Bjerge

Foto: Nationalpark Mols Bjerge

1 af 4

Det har været meget i vælten – det nye center ved Nationalpark Mols Bjerge – men nu er tegningerne over, hvordan stedet skal se ud, offentliggjort.  

Flere arkitekter har kæmpet om at få lov til at tegne det nye besøgscenter, og valget er så faldet på Arkitema Architects’ forslag. Deres bud på et nyt center vækker begejstring hos folkene fra nationalparken. 

- Nationalpark Mols Bjerge får et virkeligt smukt og velplaceret velkomstcenter for nationalparken med Arkitema Architects vinderforslag. Bygningen er formet som en blød bakke, der underordner sig slotsruinen, men som alligevel – og i allerhøjeste grad – tilføjer en ekstra kvalitet til stedet. Vi er meget begejstrede, og vi vil glæde os over at byde alle velkommen til Nationalparken i det hus, siger bestyrelsesformand for Nationalpark Mols Bjerge, Erling Post, i en pressemeddelelse.

Læs også Modstand mod Nationalpark Mols Bjerge

Teamet bag vinderforslaget er arkitekt og partner Poul Schülein, designleder Emil Carstens og landskabsarkitekt Thomas Larsen.

Bestyrelsen for Nationalpark Mols Bjerge vil i den kommende tid arbejde med at realisere projektet og forventer at kunne påbegynde et byggeri i 2018.

TV2 Østjylland fortæller mere om det nye center i vores tv-udsendelser i aften. 

02:21

For nylig blev 12 vildheste sluppet ud i Mols Bjerge. 

Luk video