Modstand mod Nationalpark Mols Bjerge

Nationalpark Mols Bjerges planer om at gøre Kalø Slotsruin til en moderne turistattraktion får nu også Danmarks Naturfredningsforening til at melde sig i koret af modstandere

01:56

1 af 2

Nationalpark Mols Bjerge har store planer om at opgradere området omkring Kalø Slotsruin, så det bliver en moderne turistattraktion, og det skal blandt andet ske ved at bygge et besøgscenter ved den gamle ruin.

2.200 borgere skrev i februar under på en protest mod byggeriet, og nu melder Danmarks Naturfredningsforening sig også på banen.

- Problemet med det er, at vi gerne vil sikre vores kystlinje, at der bliver åbne og frie kyster. Samtidig har vi fortidsmindet, slotsruinen, liggende derude, som vi synes fortjener at blive placeret i det store landskab, uden at der kommer fremmed, ny bebyggelse, siger Alfred Borg, der er formand for Danmarks Naturfredningsforenings Samråd i Østjylland til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Planen er, at den gamle Kalø Slotskro fra 1920'erne skal rives ned for at give plads til det nye byggeri, og det møder altså kritik fra flere sider, men Nationalpark Mols Bjerge holder fast i beslutningen om at ville bygge.

Debat om nedrivning af slotskroen

- Jeg synes, DN's (Danmarks Naturfredningsforening, red.) kritik i forbindelse med det her er fuldstændig fejlplaceret. Jeg synes, den er urimelig også set i lyset af alle de ting, der er foretaget af forskellige undersøgelser i forbindelse med det og Fredningsnævnets meget positive indstilling til det, siger Erling Post, der er bestyrelsesformand for Nationalpark Mols Bjerge

Danmarks Naturfredningsforening har ikke noget imod ideen, men placeringen skal være et andet sted, lyder det.

Se hele indslaget i ovenstående video.