Trods vellykket AGF-kamp: Ingen afklaring om tilskuere før august

Kulturministeren fastholder trods kritik, at der ikke træffes beslutninger om næste sæsons Superliga nu.

7048 tilskuere var på plads på Ceres Park i Aarhus, da AGF søndag aften besejrede FCK. Tilskuerne fik senere ros fra politiet. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Superligaklubbernes økonomi har brug for klarhed i forhold til, hvor mange tilskuere der må være på lægterne i den nye sæson, der begynder forsinket i september på grund af coronasituationen.

Og klubberne - både i forhold til sponsorer og sæsonkortholdere - har brug for klarhed snart. Jo hurtigere, desto bedre. Ikke sidst i august kort før den næste sæson.

Læs også AGF-fans får ros af politiet efter topbrag uden papfigurer

Sådan er meldingen fra blå blok og støttepartiet De Radikale.

Derfor har Venstre, De Radikale og Dansk Folkeparti kaldt kulturminister Joy Mogensen (S) i samråd om sagen. Men fra ministeren er meldingen den samme som hidtil.

Jeg kan til fulde følge frustrationen over, at man gerne vil have vished lang tid frem.

Joy Mogensen (S), kulturminister

Det er først 20. august, at regeringen vil drøfte tilskuersituationen til den næste sæson, siger hun på tirsdagens samråd.

- Jeg kan til fulde følge frustrationen over, at man gerne vil have vished lang tid frem. Men fra regeringens side vil vi gerne vide, hvordan sundhedsstatussen er, siger Mogensen.

Er ikke imponeret

Regeringen vil se og derefter analysere smittetrykket og smittetallene i begyndelsen af august, tilføjer Mogensen.

Hun opfordrer fodboldklubberne - og resten af kulturlivet - til at planlægge efterårets program med visse forbehold.

- Arrangørerne skal fortsætte med de planer, de har, men selvfølgelig med en forsigtighed, hvor de tager højde for, at forholdene ikke kan være lige præcis de samme, som de plejer.

Læs også Fodboldklubber satser på fyldte tribuner i næste sæson

- Hvis der fortsat er restriktioner, der gør, at man ikke kan lukke publikum ind i fuldt omfang, vil der også være forhandlinger, ikke efter 20. august, men i begyndelsen af august om økonomisk hjælp, siger ministeren.

De Radikales Jens Rohde er ikke imponeret.

- Det hjælper ikke fodboldklubberne eller andre kulturarrangører, at vi først gider tage bestik af verdenssituationen engang i august.

Det hjælper ikke fodboldklubberne eller andre kulturarrangører, at vi først gider tage bestik af verdenssituationen engang i august.

Jens Rohde (Rad.V.)

- De skal sælge deres vare, de skal sælge deres sponsorater, og de aner ikke, om de er købt eller solgt. Hverken på hjælpepakker eller andet, siger Rohde, der bakkes op af Venstres kulturordfører, Britt Bager, og DF's idrætsordfører, Pernille Bendixen.

De kritiske røster mener ligeledes, at klubberne i 1. division samt travsporten har brug for klarhed hurtigt.

Læs også AGF-matchvinder kalder publikum for kampafgørende

Kulturminister Joy Mogensen (S) var tirsdag i samråd om regeringens planer for tilskueradgang til Superligaen for den resterende del af sæsonen og for den kommende sæson. Foto: Liselotte Sabroe - Ritzau Scanpix

Flere tilskuere på stadion

I sidste uge blev der lempet for coronarestriktionerne for den igangværende sæson, så flere tilskuere kunne komme på stadion i weekenden og i resten af sæsonen.

Det betyder blandt andet, at FC Midtjylland kan lukke næsten 5000 tilskuere ind til torsdagens topkamp mod FC København. Her kan FCM sikre sig guldet med uafgjort.

7048 tilskuere var til stede på Ceres Park i Aarhus til søndagens superligakamp mellem AGF og FCK.

Det var klart det højeste antal tilskuere til en kamp på dansk grund efter coronapausen. Og afviklingen var vellykket, har Østjyllands Politi skrevet i sin døgnrapport.

Læs også 8300 tilskuere må se AGF-FCK fra lægterne i Aarhus

Det bliver i øvrigt ikke Mogensen selv, der deltager i forhandlingerne om antallet af tilskuere i august. Det er overladt til justitsminister Nick Hækkerup (S) og sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

Efter samrådet stod det klart, at kulturministeren får en næse for sagen. Den står blå blok og De Radikale bag.

00:51

VIDEO: Det forløb efter planen, da AGF tog imod FCK i Ceres Park, lyder det fra politiinspektør Gert Bisgaard. Videoen er fra mandag 6. juli 2020.

Luk video