Vuggestue i Gellerup ramt af corona: 39 børn sendt hjem

En medarbejder på Vuggestuen Tusindfryd i Gellerupparken er testet positiv for covid-19.

Genrefoto. En vuggestue i Gellerupparken i Aarhus er ramt af corona. Derfor er alle børn og ansatte sendt hjem. Foto: Colourbox

En kvindelig medarbejder fra Vuggestuen Tusindfryd i Gellerupparken er smittet med coronavirus. 

Derfor blev 39 vuggestuebørn og 16 ansatte onsdag formiddag sendt hjem fra vuggestuen.

Læs også Karamelkast forbudt sidste skoledag: - Jeg er sur, irriteret og ked af det

- Da vi finder ud af, at vi har en coronasmittet medarbejder, følger vi fra start Sundhedsstyrelsens retningslinjer. Vi forsøger at danne os et overblik over, hvordan smitten kan have spredt sig, så vi hurtigst muligt kan finde ud af, hvad vi skal sætte i gang, fortæller Morten Kling, der er leder af Åbyhøj Dagtilbud, som Vuggestuen Tusindfryd er en del af.

Vi forventer at åbne igen mandag, hvis hverken medarbejdere eller børn er syge.

Morten Kling, leder, Åbyhøj Dagtilbud

Da vuggestuen ikke umiddelbart kan kortlægge, hvem medarbejderen har været i kontakt med, vælger de at sende alle børn og ansatte hjem for en sikkerhedsskyld. Sådan lyder det fra Morten Kling. 

Vuggestuen Tusindfryd er en del af Åbyhøj Dagtilbud, der består af i alt otte institutioner. 

Ansatte testet

Kvinden var på arbejde i vuggestuen fredag d. 12. juni, hvorefter hun tog hjem for at holde weekend. Siden har hun ikke været i vuggestuen.

Den kvindelige medarbejder udviklede efterfølgende symptomer og lod sig teste. Da hun fandt ud af, at testen var positiv, slog hun hurtigt alarm.

Læs også Varmevirksomhed skal betale 146 millioner til kunder

Efterfølgende er alle ansatte blevet testet. Indtil videre er de testet negative. Der kan dog være enkelte ansatte, der endnu ikke har fået svar på prøven. 

- Heldigvis ser det ud til, at vi har fået inddæmmet smitten fint, lyder det fra Morten Kling. 

Vuggestuen forventer at genåbne på mandag, såfremt alle medarbejdere er blevet testet negativt og ingen børn udviser symptomer.  

Vi synes, det er en ærgerlig situation, men vi håber, at vi har handlet hurtigt og ordentligt.

Morten Kling, leder, Åbyhøj Dagtilbud

- Vi forventer at åbne igen mandag, hvis hverken medarbejdere eller børn er syge. Vi ønsker at have en helt normal hverdag, hvor børnene kommer og er trygge ved det. Så vi holder ikke lukket mere end højst nødvendigt, lyder det fra Morten Kling. 

Skulle der mod forventning være sygdom blandt børn eller medarbejdere inden mandag, vil vuggestuen på ny forsøge at finde ud af, hvordan smitten kan have spredt sig og fastholde hjemsendelsen. 

Børn i selvisolation

Langt de fleste børn har været i selvisolation med deres forældre de seneste dage. Det fortsætter de med indtil på mandag. Indtil videre er ingen børn smittede, og der er heller ikke mistanke herom. 

- Ifølge vejledningen fra Sundhedsstyrelsen kan forældrene vælge at være i syv dages isolation med deres børn, og er børnene efterfølgende symptomfrie, fungerer det også som en negativ test. 

Læs også Torben frygter for sine børns sikkerhed ved populær smutvej

Når vuggestuen igen åbner mandag, vil der være gået mere end syv dage, siden de selvisolerede børn sidst havde kontakt med den smittede medarbejder.

- Vi synes, det er en ærgerlig situation, men vi håber, at vi har handlet hurtigt og ordentligt, så vi snart igen kan få en normal hverdag, fortæller Morten Kling. 

Han oplyser derudover, at den kvindelige medarbejder kan vende tilbage på arbejde, så snart hun er rask og symptomfri.