Vil have penge for netnyheder

Skal koste tre kroner af læse nyheder på stiften.dk

Århus Stiftstidende og Randers Amtsavis indfører nu betaling for at læse avisernes nyheder på nettet. Fra i morgen skal det koste 3 kroner om dage at få adgang til avisernes netnyheder. Det skriver stiften.dk i en artikel, som tirsdag kan læses gratis.

Chefredaktør Turid Fennefoss Nielsen er spændt på, hvordan læserne vil modtage de nye betalingsnyheder.

- Der er nok nogen, som bliver overraskede. Siden netaviserne gik i luften i 90'erne, har folk været vant til at læse med som gratister. Men selvfølgelig ved danskerne godt, at det koster penge at producere god og vedkommende lokaljournalistik, hvad enten den læses på papir eller skærm. Jeg synes, det er mest fair, at alle brugere betaler, hvad det koster at producere gode lokale nyheder, siger Turid Fennefoss Nielsen i avisens egen netartikel.

Mere vil komme på nettet

Chefredaktøren fortæller, at mediehuset tidligere været tilbageholdende med at lægge nyheder på nettet for at reservere det bedste stof til papiraviserne. Det bliver anderledes når nyhederne kommer til at koste, lover hun.

Læsere vil kunne vælge mellem flere forskellige former for abonnementer. De læsere, der i forvejen abonnerer på papirudgaven vil få gratis adgang til netudgaven.

- Vi vil gerne give vores trofaste abonnenter det hele. Som nyhedsabonnenter støtter de op om deres lokale dagblad, og det sætter vi stor pris på. Fremover vil vi være til stede på alle platforme, så abonnenterne kan få hele historien i avisen, på computeren, på iPad'en eller mobilen. Det gør livet meget lettere for vores faste abonnenter, der nu kan læse med, lige meget hvor de befinder sig, siger hun.