Toldstyrelsen placeres i Aarhus: Det er glædeligt

I forbindelse med den store omstrukturering af Skat etableres Toldstyrelsen i Aarhus

00:16

Borgmester i Aarhus, Jacob Bundsgaard (S), glæder sig over, at Toldstyrelsen flytter til Aarhus.

Der er store smil på Aarhus Rådhus i dag.

Regeringen har nemlig tirsdag fremlagt sin plan for omorganiseringen af Skat, der indebærer, at Toldstyrelsen med 600-650 medarbejdere bliver placeret i Aarhus.

- Det er meget glædeligt, at regeringen har valgt at placere Toldstyrelsen i Aarhus, og det vil jeg gerne kvittere for over for regeringen, siger Jacob Bundsgaard (S), borgmester i Aarhus Kommune, i en pressemeddelelse.

Læs også Jobfest i Østjylland: Skat udvider i fire østjyske byer

Fra sommer næste år er der ikke længere et samlet Skat, men derimod ni forskellige styrelser i et nyt skattevæsen.

Syv af styrelserne er nye, og de skal placeres rundt omkring i landet i København, Aarhus, Aalborg, Middelfart, Roskilde og Herning. Fem af de nye styrelser og 1500 medarbejdere placeres uden for hovedstaden.

På dette billede kan du se, hvor mange arbejdspladser i Skat, der var før og efter omlægningen i de danske byer. 

Det fremgår af regeringens plan "En skatteforvaltning i hele Danmark", som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og skatteminister Karsten Lauritzen (V) tirsdag fremlagde på et pressemøde i Statsministeriet.

- Nu sår vi frøene til fremtidens skattevæsen, og det skal have næring fra hele landet. Derfor har det været naturligt for regeringen at placere hovedsæderne rundt på hele danmarkskortet, siger Karsten Lauritzen til Ritzau og fortsætter:

Fakta om skatte-rokaden

De 1500 ekstra medarbejdere fordeler sig på 220 til Region Nordjylland, 620 til Region Midtjylland, 320 til Region Syddanmark og 340 til Region Sjælland. 

- Det har stor betydning for et lokalområde, fordi det skaber fremdrift og udvikling. Den slags skal selvfølgelig ikke være forbeholdt København.

Jacob Bundsgaard mener naturligvis, at det var naturligt at placere en af de nye styrelser i netop Aarhus.

00:17

VIDEO: Aastrup jubler over skattestyrelse til Randers

Luk video

- Jeg vil glæde mig til at byde de nye skattemedarbejde velkommen til Aarhus, og vi vil som kommune stå til rådighed, når den nye styrelse og dens medarbejdere skal etablere sig i byen. Vi vil gøre vores til, at styrelsen hurtigt muligt kan komme i gang og få arbejdsro til at udføre deres vigtige arbejdsopgaver, siger Jacob Bundsgaard.

Også Gert Bjerregaard, der er politisk ordfører for Venstre i Aarhus, glæder sig over dagens nyhed.

Læs også Aastrup jubler over skattestyrelse til Randers

- I Venstre glæder vi os over, at regeringen har valgt at placere Toldstyrelsen i Aarhus, det sender et klart signal om, at regeringen fortsætter med udflytningen af offentlige arbejdspladser, sådan at statslige arbejdsplader ikke kun er forbeholdt København, siger Gert Bjerregaard.

Udover Aarhus er smilene formentlig også store i Randers, hvor der bliver placeret en selvstændig understyrelse af Skattestyrelsen. Det betyder, at der kommer cirka150 statslige arbejdspladser byen. Derudover udviser Skat i Silkeborg med 70 stillinger og i Horsens med 20. 

I videoen øverst kan du se Jacob Bundsgaards(S) reaktion på, at Toldstyrelsen flyttes til Aarhus.

00:48

VIDEO: Randers-borgmester Claus Omann Jensen (V) glæder sig over de nye arbejdspladser til Randers

Luk video