Statuer får bikini på

SF ironiserer over nøgenskræk

Agnete og Havmanden lever et begivenhedsrigt liv foran rådhuset: Sidste år kastede hollandske fodboldtilhængere orange farve i vandet i forbindelse med Danmarks 1-0-kamp mod Holland.

- Hvis man ikke kan klare et par nøgne bryster på standen eller par nøgenbadere, skal man da heller ikke udsættes for al den nøgenhed i Rådhusparken. Vi gør de sarte sjæle en tjeneste, ved at skærme dem for den farlige nøgenhed, siger Gitte Velling, byrådskandidat SF.

Derfor skrider SF og SF's ungdom i Aarhus i dag til en aktion, hvor statuen Agnete og havmanden får badetøj på og et skilt med teksten ?Hvis mennesker ikke må være nøgne i det offentlige rum ? end ikke for at bade ? hvorfor skulle statuer så have lov til det??.

Anledningen er, at den aarhusianske kajakklub Viking tidligere på sommeren har klaget over, at nøgenbadere breder sig ud over stranden, hvor familier med børn skal sætte deres kajaker i vandet. Ifølge et tv-indslag på tv nøjes badegæsterne ikke kun med at ligge nøgne, men har undertiden også sex for øjnene af strandens øvrige gæster.

Gitte Velling mener, at der bag idéen om at iklæde statuerne badetøj ligger et alvorlig budskab: 

- Mange mennesker har det dårligt med deres kroppe, og skammer sig. Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade anslår at 75.000 danskere har en spiseforstyrrelse. Som samfund skal vi ikke lære børn og unge at nøgenhed og menneskekroppen er noget at skamme sig over, eller være bange for. Men i stedet, at den er helt naturlig, skriver hun i en pressemeddelelse. Og fortsætter:

- Efter aktionen, tager SFU?erne på stranden og (nøgen)bader, hvis der er vejr til det.