Skoler presset på økonomien

Skoler i Aarhus er økonomisk presset efter fusion

03:11

1 af 2

Udgifterne ved at lægge seks Aarhus-skoler sammen til tre løber op. Og på to af fusionsskolerne er økonomien nu så presset, at skolebestyrelserne vil have kommunen til at betale ekstraudgifterne.

-Vi mener, at problemet er, at vi ikke har fået midler nok med til at dække de direkte udgifter, som er forbundet med fusionen. Det betyder, at vi står med en ekstraudgift på omkring 1,5 millioner kroner i løbet af 2013/14/15. De penge har vi ikke i vores budget, og det har vi ikke fået budget til, og dermed står vi med den udfordring, at det går ud over børnene, siger Karen Balling Radmer, der er formand for skolebestyrelsen på Bavnehøj Skole, der er en fusion af Hasselager Skole og Kolt Skole.

Hun fortsætter:

- Konkret er vi på to matrikler, og det betyder blandt andet, at vi ikke har råd til at have madudslag kørende det næste års tid, at vi ikke har råd til at få lavet en legeplads. Det betyder også, at vi er nødt til at fjerne undervisningsmidler og nøjes med kopier og skære ned på udflugter og lejrskoler, siger Karen Balling Radmer.

Forældrerepræsentanterne i skolebestyrelsen har derfor bedt om et møde med rådmanden.

- Der bør ske det, at byrådet bevilliger os de 1,5 millioner kroner, som vi står og mangler, siger Karen Balling Radmer.

Skolebestyrelsen mødes med børne- og ungerådmand Bünyamin Simsek den 8. juni.

Du kan se hele interviewet med Karen Balling Radmer i videoen øverst på siden.