Skadestuen: Alkohol skyld i mange skader

Fra begyndelsen af det nye år var der rigeligt at se til på skadestuen i Aarhus

Især skader relateret til indtag af alkohol gav travlhed i nat på Aarhus Universitetshospitals skadestue. Og fra morgenstunden af fortsætter tilstrømningen til sygehuset.

- Det begyndte roligt om aftenen, men efter midnat fik vi travlt. Der var lidt færre fyrværkeriskader end tidligere, men til gengæld mange brækkede ben, hænder og lignende. Sidstnævnte nok i forbindelse med at folk har moret sig og indtaget en del alkohol, siger overlæge på skadestuen og akutafdelingen, Bent Erling Lindblad.

Fest og godt humør: Stille aften og nat for politi og brandvæsen

De skader, som promillerne har været skyld i, kommer også til syne her dagen derpå.

Opdager først brækkede ben senere

- Det er typisk, at de kommer her dagen efter festlighederne, når de vågner. Når man bliver ædru, opdager nogen pludselig, at de har brækket benet, forklarer Bent Erling Lindblad.

Sådan en skade havde skadestuen fredag formiddag, og overlægen forventer, at der kommer flere i løbet af dagen.

Rolig aften i Horsens og Skanderborg

- Heldigvis har der ikke været livstruende skader i forbindelse med nytårsaften, men helt undgået fyrværkeriskader har vi desværre ikke. Der har været alvorlige øjenskader og forbrændinger, fortæller Bent Erling Lindblad.

Flere øjenskader i regionen

I alt har skadestuen behandlet 10 personer for fyrværkeriskader mod 12 i samme tidsrum sidste år.

- Men andre typer skader har så givet rigeligt med arbejde alligevel. Vi har kaldt ekstra bemanding ind, og alt personale har været fuldt beskæftiget. Og det er de stadig nu, lyder det fra overlægen.

20-årig mand tog kvælertag på teenager

Udover de personer, som er kommet med skader på skadestuen, har også Region Midtjyllands vagthavende øjenlæge haft travlt. Meldingen lyder på flere alvorlige øjenskader i regionen, hvor blandt andre en 14-årig dreng fra Vestjylland og en 30-årig mand har mistet synet i forbindelse med afbrænding af fyrværkeri.