Så sker det endelig: Forsøg ved kaoskryds åbner

Det omdiskuterede kryds ved Mindet og Dokk1 i Aarhus åbner torsdag som T-kryds.

Forvirringen ved krydset Mindet har i årevis været stor og der har været flere farlige situationer. Fra torsdag den 15. august og et år frem er en ny løsning for krydset under afprøvning.

Efter godt to ugers udskydelse sker det endelig: Krydset mellem Mindet og Dokk1 åbner torsdag den 15. august kl. 14.30 som T-kryds.

Noget rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune Büyamin Simsek håber vil gøre en ende på den kaos, det udskældte kryds længe er beskyldt for at skabe.

Læs også Nu starter arbejdet med at lave kaos-kryds om - det skal du vide om løsningen

- Krydset ved Mindet har langtfra fungeret optimalt. Jeg forventer helt klart, at vi nu får et kryds, der tager hensyn til en logisk trafikafvikling og giver det flow i trafikken, som området har behov for, siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø til TV2 ØSTJYLLAND.

- Nu får vi et almindeligt T-kryds, som er logisk og tager udgangspunkt i, at man kan komme fra alle retninger og ikke er nødt til at komme fra en bestemt retning, forklarer rådmanden. 

Strækningen mellem Dokk1 og Balticagade vil være lukket på hverdage mellem kl. 6.30-9.30 og 14.30 og 18. Det sker for at undgå at der i myldretiden holder biler i kø midt på letbanesporet. 

Delvist lukket

Krydset, der for mange trafikanter har været så svært at gennemskue, at flere er kørt i den forkerte retning og har skabt farlige situationer, kommer fremover til at fungere sådan, at strækningen mellem Dokk1 og Balticagade vil være lukket med sænkbare steler i myldretiden mellem kl. 6.30 og 9.30 og 14.30 og 18 på hverdage.

Læs også Kaos-kryds laves om – men nu udskyder en fejl åbningen

Meningen med stelerne er, at de spærre vejen i myldretiden for at undgå, at der kommer til at holde biler i kø henover letbanesporene i myldretiden.

Det meget omdiskuterede kryds er her ved Dokk1 i det centrale Aarhus ved havnen. Foto: Google Maps

Forsøg i et år

Det var tilbage i marts, at byrådet i Aarhus besluttede, at krydset ved Mindet, som har været meget kritiseret, skulle laves om. 

Løsningen med stelerne er foreløbig en forsøgsordning, som skal køre i et år.

Undervejs i forsøgsperioden vil man kunne justere de her tidsrum, hvor stelerne er oppe.

00:31

Video: Det blev udskudt i godt to uger, men i dag skete det endelig - krydset mellem Mindet og Dokken i Aarhus er blevet genåbnet som et t-kryds.

Luk video