Roser ny jobportal: - Ansøgerne er rent faktisk interesserede

Ny jobportal er designet til at få ufaglærte i arbejde, og ifølge en virksomhed virker den bedre end de offentlige systemer.

Arbejdsmarkedet er brandvarmt, og mange virksomheder har svært ved at finde folk til deres ledige stillinger.

Mange ansøgninger er dog slet ikke reelle, men primært en måde at leve op til kravene i dagpenge- og kontanthjælpssystemerne.

Det vil en ny jobportal gøre op med, og ifølge en virksomhed er platformen effektiv til at matche arbejdspladser og ufaglærte ansøgere.

quote Den største fordel er, at ansøgerne på portalen rent faktisk er interesseret i at få et arbejde. De er ikke forpligtet til at skulle ligge derinde for at opfylde nogle særlige krav

Stefan Jensen, direktør, ETL Group

Manden bag den nye portal, ufaglaert.dk, er Michel Svane, der gennem mere end 20 år har levet af at spille musik.

Men som mange andre i kreative brancher har han i perioder måttet gå til hånde i som ufaglært i andre jobs.

- Jeg har blandt andet været flyttemand i en periode, stået i en café og været pædagogmedhjælper. Det var enormt svært for mig at finde de jobs, siger Michel Svane til TV2 ØSTJYLLAND.

Han mener, at de gængse jobportaler har for lidt fokus på stillinger til ufaglærte, og derfor har han skabt jobportalen ufaglaert.dk sammen med sin ven.

- Ufaglaert.dk er et trygt sted for folk, der søger ufaglært arbejde. De kan gå ind i vores portal og se, hvad der er af ledige stillinger og så kan også oprette sig som jobsøgende, fortæller forretningspartneren Mark Prahinog.

Michel Svane (th.) og Mark Prahinog (tv.) står bag Ufaglaert.dk.
Michel Svane (th.) og Mark Prahinog (tv.) står bag Ufaglaert.dk.

Har ikke brug for højtuddannede

Det lyder måske som mange andre jobportaler, men den store forskel er, at virksomheder her kan finde kandidater, der faktisk er interesseret i ufaglært arbejde. For det er ikke tilfældet mange andre steder.

Sådan lyder det fra en af de virksomheder, der bruger portalen, rengørings- og ejendomsfirmaet ETL Group.

- Mange af vores medarbejdere oplærer vi selv, så vi har ikke behov for medarbejdere, som har en eller anden videregående uddannelse, siger Stefan Jensen, direktør i ETL Group.

Virksomheden oplever på andre jobportaler, at ansøgere primært søger for at kunne leve op til kravene i for eksempel dagpengesystemet.

- Den største fordel er, at ansøgerne på portalen rent faktisk er interesseret i at få et arbejde. De er ikke forpligtet til at skulle ligge derinde for at opfylde nogle særlige krav, siger Stefan Jensen.

Den frustration over de øvrige jobportaler er ETL Group tilsyneladende ikke alene med.

En ny analyse fra Dansk Erhverv viser, at der det sidste halve år er sket en stigning i antallet af arbejdsgivere, der oplever at få ansøgninger fra personer, der reelt ikke er interesserede.

I maj måned havde 19 procent af de adspurgte virksomheder oplevet det, men i oktober havde hver anden været udsat for problemet.

Af de virksomheder, der har fået ansøgninger fra uinteresserede ledige, svarer næsten halvdelen ifølge Dansk Erhverv, at de ledige kun havde søgt for at leve op til krav fra jobcenter eller A-kasser.
Af de virksomheder, der har fået ansøgninger fra uinteresserede ledige, svarer næsten halvdelen ifølge Dansk Erhverv, at de ledige kun havde søgt for at leve op til krav fra jobcenter eller A-kasser. Foto: TV2 ØSTJYLLAND (grafik)

Ufaglaert.dk har været i gang siden oktober, og siden har flere end 200 lagt deres CV op på portalen.