Rekordår for turismen

2014 blev et godt år for turismen i Aarhus

Foto: VisitAarhus

Med 847.053 overnattende gæster på byens hoteller blev 2014 et særdeles godt år for turismen i Aarhus.

Ifølge VisitAarhus, der er Aarhus' officielle turistorganisation, blev 2014 endda det bedste år nogensinde hvad angår overnattende gæster.

- De flotte tal slår fast med syvtommersøm, at Aarhus er en by i vækst på mange områder. Udviklingen inden for byens museer og attraktioner er med til at drive væksten frem, og samtidig begynder vi at se effekten af de mange tiltag, der er iværksat på den internationale bane for at styrke kendskabet til Aarhus som en attraktiv destination op mod 2017, hvor Aarhus er europæisk kulturhovedstad, siger Peer H. Kristensen, der er direktør for VisitAarhus, i en pressemeddelelse.

Han fortsætter:

- Dertil er det meget interessant, at det er lykkedes byen at udnytte det vækstpotentiale, som den øgede hotelkapacitet har dannet grundlag for.

Tallene fra Danmarks Statistik viser, at der sammenlignet med året før er sket en fremgang på 11 procent i forhold til kommercielle overnatninger på hoteller, feriecentre, vandrerhjem og i lystbådehavne, og hvis man kun ser på antallet af "udenlandske overnatninger", er det antal steget med 18 procent.

Det samlede antal hotelovernatninger i 2014 lyder på 847.053 mod 761.019 i 2013.