Reddet i sidste øjeblik: Børn vilde med fodboldskole

Arrangør er ekstra glad for årets fodboldskole.

01:56

En masse børn får i disse dage røde kinder på grønt græs i Hinnerup.

Der bliver driblet, tacklet og skudt på mål i Hinnerup.

Årets fodboldskole er tirsdag i gang på andendagen, og en masse skolebørn tilbringer timerne mellem 9-15 med græs under støvlerne. 

Det er dog kun på et hængende hår, at de tusindvis af børn, der hvert år deltager i landets fodboldskoler, er "kommet på græs". 

Asta Christensen på otte år har øvet sig i finter, jongleringer og at sparke med vristen, mens den almindelige fodboldtræning har været suspenderet.

Fra 10 til 50

På grund af coronakrisen var det længe været uvist, om det kunne lade sig gøre at gennemføre det årlige arrangement.

Det var først, da forsamlingsforbuddet for omkring tre uger siden blev hævet fra 10 til 50 personer, at landets fodboldskolearrangører kunne ånde lettet op. 

- Det er super fedt. Én ting er, at vi er mange voksne, der har gået hjemme og længtes efter at komme lidt ud, men børnene har jo også savnet det, siger ansvarlig for fodboldskolen i Hinnerup, Lasse Vinning, til TV2 ØSTJYLLAND. 

Ifølge nye retningslinjer skal der skrues lidt ned for kropskontakten, lyder det fra arrangør. 

Ikke helt som det plejer

Ifølge Lasse Vinning har man arbejdet med at gøre klar til fodboldskolen i næsten et år. 

- Jeg håber, de får en vanvittig god start på deres sommerferie og kommer ud og får rørt sig og giver den gas, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Storke-sensation fløj fra reden efter tragedie: Nu er de tilbage

Der er dog visse begrænsninger, når det gælder fodboldskolerne anno 2020.    

- Vi må være 50 i en gruppe, og det gør, at børnene ikke kan spille kampe på tværs af grupperne. Når de er i en gruppe, er de låst der. I går havde vi heller ikke den fællessamling, vi plejer at have, når vi starter op og deler folk ud i holdene, siger Lasse Vinning og fortsætter:

- Retningslinjerne er også, at vi skal skrue en lille smule ned for kampene, så vi har haft lidt mere fokus på øvelser uden kropskontakt. Men der er stadig kropskontakt i kampene.

Læs også Nyt liv i den gamle købmandsbutik – by får igen et ishus

Det kan være svært at huske snørebåndene, når man er fokuseret på bolden.  

En verden til forskel

Lasse Vinning var i forårsmånederne meget nervøs for, at fodboldskolen helt måtte ændre format, og at det ville blive en anden fodboldskole. Det er heldigvis ikke tilfældet, selvom der altså er visse ændringer.

- Men når vi kommer fra en total nedlukning til det her, er alle jublende lykkelige. Det gør en verden til forskel, at de kommer ud og spiller rigtig fodbold i så mange timer, siger han.

Læs også 62-årige Edith kan næsten ikke gå – nu har hun gennemført en halvmaraton

Otteårige Asta Christensen deltager i fodboldskolen for anden, og hun er begejstret for at være tilbage. 

- Jeg synes, det er dejligt, for så kommer man i form igen. Det er mega fedt at være her, og man får også mad her. Vi skal stadig holde lidt afstand, men det er sjovt alligevel, siger hun til TV 2 ØSTJYLLAND.  

Selvom den sædvanlige fodboldtræning har været på pause, har det ikke stoppet den unge fodboldspiller i at lave træningsøvelser. 

- Jeg har øvet mig i finter, jongleringer og at sparke med vristen, og så har jeg øvet mig på at sparke højt, siger Asta Christensen.

Landets fodboldskoler startede mandag og slutter fredag. Der er 164 tilmeldte i fodboldskolen i Hinnerup.