Populært slikudsalg: Casper kørte 280 km efter billigt slik

Et lagerudsalg af skumbananer, p-tærter og pålægschokolade fik lørdag folk fra hele Danmark til at flokkes til Skødstrup.

- Vi skal have noget, der er billigt, forklarer Sofie Mortensen gennem bilruden.

Sammen med hundredvis af andre sidder hun lørdag formiddag i en bilkø til et slikudsalg på chokoladefabrikken Carletti i Skødstrup.

Ved siden af hende i bilen sidder Casper Schmidt.

- Nu så vi på Facebook, at de havde det her, så vi tænkte, at nu tager vi herop, fortæller han.

Sammen har de to tilbagelagt 140 kilometer fra bopælen i Brørup mellem Esbjerg og Kolding for at komme op til lagersalget af de billige skumbananer og p-tærter.

Mange bagagerum blev proppet til bristepunktet med gode sliktilbud under lørdagens lagersalg.
Mange bagagerum blev proppet til bristepunktet med gode sliktilbud under lørdagens lagersalg.

Direkte i bilen

Og de mange ventende bagagerum i bilkøen blev et efter et fyldt godt op. For pakkerne med sliktilbud bestod eksempelvis af tre kilo p-tærter eller to kilo skumbananer og 1 kilo chokoladebarer. 

Slikfabrikken havde af hensyn til corona-pandemien arrangeret det sådan, at de mange sliksultne shoppere fik leveret de bestilte varer direkte i bilen. En procedure som blev godkendt både af de handlende og af Østjyllands Politi, som var forbi for at tilse, at alt efterlevede restriktionerne.

- Jeg synes, det er sejt lavet, at man parkerer i grupper derude og bliver kaldt ind én ad gangen, siger Anna Nielsen, der kom kørende fra Hårup.


Grænsehandel

For Anna Nielsen handlede slik-shopperiet i høj grad om, at grænsehandlen i øjeblikket er lukket ned på grund af corona.

- Vi skal have fyldt op til påsken og grænserne er jo lukkede, forklarer hun.

Og det var da også varer, som egentlig skulle have været solgt i de tyske grænsebutikker, Carletti lørdag solgte billigt ud af.

- Vi har arbejdet næsten fuld tid i et par dage med at få pakket varer og få det hele arrangeret med telte, betalingsterminaler, kegler, baner, bestillingslister og skilte, fortæller administrerende direktør i Carletti Niels Petersen.


Slikudsalget var godt arrangeret, mener Anna Nielsen, der blandt andet købte en del p-tærter til påsken.
Slikudsalget var godt arrangeret, mener Anna Nielsen, der blandt andet købte en del p-tærter til påsken.

Overvældende mange i kø

På trods af det store forarbejde kom den store interesse for lagersalget bag på slikfabrikanten. Lagersalget betød nemlig trods venteparkering i fire spor på fabrikkens område, en kilometer lang kø på Grenåvej for at komme ind til Carletti. 

- Vi er helt overvældede over den store interesse, der har været og enormt glade for de mange, der er kommet. Men der er også kommet så mange, at vi i periode har været nødt til at lukke for at flere kunne komme ind på pladsen, forklarer direktøren.


Casper Schmidt og Sofie Mortensen fra Brørup i det sydlige Jylland lod sig imidlertid ikke afskrække af ventetiden på de billige skumbananer.

- Vi troede, der ville gå lang tid, men det er faktisk gået hurtigt. Det tog ikke så lang tid, som vi havde troet, siger han.


Det her er hverken et færgetræk eller køen hjem fra en stor rockkoncert. Det er såmænd bare Grenåvej i Skødstrup, hvor folk fra hele landet i dag valfartede til for at få lidt godt til ganen.