Politiet i brev til forældre: Husk de unge på, at de max må være 10 sammen

Østjyllands Politi har sendt et brev ud til forældre i området Frydenlund ved Aarhus V. Her beder de forældrene minde deres børn om, at de ikke må forsamles flere end 10 personer.

Det lune forårsvejr fortsætter. Solen skinner og fuglene synger, og det får os til at søge udenfor og nyde det gode vejr.

Flere steder i Østjylland har det dog også haft den konsekvens, at politiet har måttet påminde folk om, at de fortsat skal holde afstand og huske på, at forsamlingsforbuddet stadig er gældende.

Et af de steder er i området Frydenlund ved Aarhus V. Her har forældre modtaget et brev fra Østjyllands Politi, hvor de bliver bedt om at huske deres børn på, at de ikke må være flere end 10 personer samlet.

- Der er tale om et orienteringsbrev, som vi har sendt ud til beboerne i Frydenlund. Det har vi gjort, fordi vi i løbet af påsken oplevede episoder med småhærværk og cykeltyveri i området – og så oplevede vi også, at de unge var samlet i lidt for store grupper i nogle tilfælde, siger Martin Løye, Politiinspektør ved Østjyllands Politi.

I brevet orienterer politiet først og fremmest forældrene om episoderne med hærværk og tyveri, og så bruger de i øvrigt muligheden til at opfordre forældrene til at tage en snak med de unge om smitterisikoen ved at være for mange sammen.

- Når vi henvender os til forældrene, så er det, fordi vi taler om børn og unge under 18 år, og derfor er det selvfølgelig rimeligt, at det er forældrene, der får henvendelsen. Det er ikke sikkert, at de ved, hvad deres unger render rundt og laver om aftenen, siger Martin Løye.

Forældre går på gaden

Frydenlund er et område, der tidligere har været præget af uro, og det fik for flere år tilbage en gruppe forældre til at starte et forældrenetværk op.

Forældrenetværket laver frivilligt, opsøgende arbejde blandt de børn og unge, som færdes i området. De går på gaden for at tale med de unge og skabe gode, trygge relationer blandt børn og voksne. Og her under coronakrisen har de også skruet op for deres arbejde.

- Jeg synes, det er positivt, at politiet sender det brev, så vi alle sammen kan blive mere opmærksomme på at tale med vores børn og unge, siger Abdullahi Ahmad, der er koordinator for forældrenetværket.

Han oplever, at de unge er gode til hurtigt at sprede sig, hvis de har været for mange samlet.

VIDEO: I april 2019 fortalte vi, at Ungerådet i Frydenlund forsøgte at skabe tryghed, efter området havde været plaget af bilbrande og bandeuroligheder.

For at forklare de unge om vigtigheden ved at holde afstand, fortæller de dem blandt andet, at de skal tænke på deres venner og forældre, som de kan risikere at smitte.

- Vi fungerer ikke som en løftet pegefinger over for de unge. Vi sørger for at være til stede og for at snakke ordentligt med dem. Hvis de laver ballade, så er det politiets arbejde. Vi forklarer de unge, at det her er vores sted, og at vi sammen skal passe på det og hinanden, siger Abdullahi Ahmad.  

Opbakning fra kommunen

Det er ikke første gang, at politiet retter henvendelse til forældre gennem orienterings- eller bekymringsbreve, og det sker med opbakning fra Aarhus Kommune.

Kommunen har selv gadeplansmedarbejdere, der opererer i forskellige dele af Aarhus – også i områder, hvor der tidligere har været uro. De er også med til at sikre, at folk overholder de gældende retningslinjer.

- Det er afgørende, at vi alle sammen fortsat overholder myndighedernes retningslinjer. Så det her brev er fuldstændig i overensstemmelse med, hvad jeg synes er ordentligt at gøre. Og så håber jeg, at folk holder fast i den positive adfærd, som man har udvist den seneste tid, siger Anders Winnerskjold, politisk ordfører for Socialdemokratiet i Aarhus Kommune og tilføjer:

- Det her er et forsøg på at ændre adfærd, og der spiller forældrene stadigvæk en ret stor rolle for de unge, der fuldt forståeligt savner deres kammerater.

Brev til beboerne i Frydenlund

Sommerhus

play Tidlig rift om sommerhuse: - Hylderne er næsten tomme

20210104-094805-L-1920x1280we

play Weekendens vejr: Det bliver frost – ikke 7-8 grader!

Grenaa-Anholt Færgefart

play Skibet er ladet med vacciner: Lige nu får øboere stikket

Lilleøre Hurtigfærge

Fra Kina til Aarhus: Ny Samsøfærge er på vej

Køreskole

Køre- og teoriprøver er indstillet frem til 7. februar

Lige nu
Vaccine

liveblog COVID-19 LIVE: Danmark får færre Pfizer-vacciner de næste uger