Emil i bøn til alle: Stop med at tage hele familien ud og handle

Emil Breum er salgsleder i Kvickly i Odder, og han oplever alt for ofte, at mange tager sammen på handletur og glemmer at holde afstand.

Emil Breum er salgsleder i Kvickly i Odder og har en bøn til de handlende. Foto: Emil Breum/Privatfoto

Hold to meters afstand og begræns sociale aktiviteter uden for hjemmet. Den melding har nu lydt i godt en måned i hele Danmark, og mens østjyderne er gode til at holde afstand ude i naturen, så kniber det i supermarkedet.

Læs også Butikker gør påske-klar: - Vi frygter, der kommer for mange kunder

Det synes i hvert fald Emil Breum, der til dagligt er salgsleder i Frugt og Grønt-afdelingen i Kvickly i Odder.

- Jeg ser mange gange om dagen, at der kommer hele familier eller to voksne sammen ind og handler, og der bliver ikke holdt afstand til os, der er på arbejde, siger Emil Breum til TV2 ØSTJYLLAND.

Kvickly i Odder oplever lidt for mange handlende på samme tid. Foto: Google Street View

Han har derfor fattet et opslag på Facebook, hvor han beder til, at alle husker at holde god afstand og ikke tager hele familien med på de daglige indkøb.

- En lille bøn fra os butiksarbejdere: Vil I ikke godt huske kun at komme én person ned og handle i dag? Vi oplever gang på gang, at hele er familien afsted. I sætter os i større risiko for at blive smittet, lyder bønnen på Facebook.

Flere og flere spritter ikke deres hænder af, når de går ind i butikken, og de går hen og står op og ned af os, når vi går og fylder varer op.

Emil Breum, salgsleder

Selvom flere butikker her i påskedagene har fået lov til at slække på lukkeloven og holde åbent på helligdage for at undgå, at folk samles i for store grupper i supermarkederne, så er det netop i løbet af de seneste dage, det ifølge Emil Breum har være særligt slemt.

- Her de sidste 3 arbejdsdage (onsdag, torsdag og lørdag, red.) har folk virkelig klumpet sammen og kun handlet om formiddagen. Der har næsten ikke været nogen om eftermiddagen eller aftenen. Og folk stopper op og snakker sammen som om, det var en helt normal dag, lyder det fra Emil Breum. 

Emil Breum arbejder til dagligt som salgsleder i Frugt og Grønt i Kvickly i Odder. Foto: Emil Breum/Privatfoto

Samtidig oplever han, at det halter med hygiejnen hos de handlende:

- Flere og flere spritter ikke deres hænder af, når de går ind i butikken, og de går hen og står op og ned af os, når vi går og fylder varer op, siger han.

Læs også Politi: Ingen grund til indkøbspanik

Derfor håber han på, at folk igen husker de gode råd om at holde afstand, begrænse indkøb og antallet af personer på shoppeturen.

- Vi, der arbejder i detail og mange andre erhverv her i krisen, er meget udsatte. Vi får ikke masker eller noget, som de gør på hospitalerne, og vi ved ikke, hvem der er smittet, så hjælp os lidt.

Sørg for at have god tid, køb gerne ind på skæve tidspunkter, følg butikkens anvisninger og vis hensyn over for ældre og udsatte.

Anders Frandsen, Rigspolitiet

Tidligere har Rigspolitiet været ude med en opfordring til, at man ikke går i panik over, at nogle butikker har lukket i påskedagene.

- Der er altså flere dage at handle på, så ingen grund til indkøbspanik, sagde Anders Frandsen, der er kommunikationsdirektør i Rigspolitiet, i sidste uge.

- Sørg for at have god tid, køb gerne ind på skæve tidspunkter, følg butikkens anvisninger og vis hensyn over for ældre og udsatte, når du drager ud for at fylde indkøbskurven, siger han.

03:02

VIDEO: Normalt er de fleste dagligevarebutikker lukket i påsken, men i år er alt anderledes på grund af Coronakrisen. Lukkeloven er nemlig blevet delvist suspenderet, og det betød, at der skærtorsdag var masser af handlende i blandt Bilka Tilst.

Luk video