Penge fra modeljernbane deles ud

Det er ikke så få to-kroner, der i løbet af året er blevet puttet i den populære modeljernbane i ventesalen på Århus Hovedbanegård.

Modeltogene, der hver dag gør ventetiden lidt sjovere for de yngste tog-passagerer, har i årets løb kørt ikke færre end 29.000 ture.

For hver tur er modeljernbanen blevet fodret med en to-krone, og det samlede udbytte på i alt 58.000 kr. bliver nu delt ud til en række velgørende organisationer fra lokalområdet.

Det er DSB, der ejer modeljernbanen, og traditionen tro er det borgmesteren i Århus, der står for uddelingen af togpengene.

Borgmester Nicolai Wammen (S) uddeler pengene til ni lokale foreninger og organisationer på torsdag i denne uge. Uddelingen finder sted i ventesalen på banegården i Århus.

Har eksisteret siden 1962

Den populære modeljernbane har eksisteret siden 1962 på Århus Hovedbanegård. Tidligere var den slags modeljernbaner almindelige på større danske banegårde, men i dag findes de kun i Århus, København og Aalborg.

Modeljernbanen vedligeholdes af entusiaster fra Jydsk Model-jernbaneklub i Århus, som sørger for, at de tre modeljernbaner altid kører planmæssigt.