Overvejer europæisk domstol

Overvejer at gå videre med udsmidningssag

Højesteret gav torsdag Brabrand Boligforening ret i, at foreningen handlede lovligt, da de smed flere familier ud af deres lejligheder.

Men familierne overvejer nu, om de skal gå videre med sagen ved Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.

Det oplyser familiernes advokat, Erik Høimark, efter torsdagens dom i Højesteret, der godkender Brabrand Boligforenings opsigelse af familiernes lejemål.

- Nu er muligheden udtømt i de danske domstole, men familierne kan indbringe sagen for Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, og det har jeg orienteret dem om, siger Erik Høimark til Ritzau.

Boligforening tilfreds

I Brabrand Boligforening er man meget tilfredse med dommen:

- Jeg er tilfreds med dommen. Det er en god løsning, at en udlejer kan ophæve lejemålet, hvis familien eller gæster opfører sig således, at det er uudholdeligt for de øvrige beboere, siger direktør i Brabrand Boligforening, Torben Overgaard.

Årsagen til udsmidningen skyldes, at børn i familierne havde medvirket til ildspåsættelse af børnehaven Viben i Gellerupparken.

Ifølge advokaten er udsmidningen dog i strid med menneskerettighederne, der blandt andet garanterer borgernes ret til et familieliv. Derfor straffer boligforeningens beslutning hele familien urimeligt, mener han:

- Der kan stadig spørges om, hvorvidt det er nødvendigt at fjerne familien, når nu sønnen er fraflyttet. Der er jo ikke noget, der forhindrer sønnen i at komme i området alligevel fremover. Tværtimod.

Det er jo der, at han har sine kammerater, forklarer Erik Høimark til nyhedsbureauet.