Orkester i pengenød

Aarhus Symfoniorkester skal forberede sig på, at den kommunale støtte bliver skåret med millioner

02:19

1 af 2

Fremtiden er usikker for Aarhus Symfoniorkester. Der skal spares flere millioner kroner på Symfoniorkestret, og det er noget, der går ud over både humøret og kvaliteten i orkestret.

- Det er utroligt frustrerende at mærke, at vi er inde i en rivende udvikling samtidig med, at der er lagt bånd på vores udvikling. Det er klart, at det skaber dårlig stemning, og det går selvfølgelig også ud over de interne sammenhold, siger Kristian Flagstad, der er klarinettist i Aarhus Symfoniorkester, TV 2 | ØSTJYLLAND.

Musikchef Palle Kjeldgaard kan mærke, at økonomien bliver strammere og strammere.

- Der, hvor vi har den store udfordring, er det kommunale tilskud. Siden 2011 er det faldet konstant. Det er et kunstnerisk, repertoiremæssigt og arbejdsmiljømæssigt problem. Sidste år måtte jeg desværre nedlægge to stillinger, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Aarhus Symfoniorkester får 23 millioner kroner i kommunal støtte årligt. Til sammenligning får de i Odense 10 millioner kroner mere, mens de i Aalborg får 5 millioner kroner mere.

- Vores repertoire bliver mindre og mindre. Og der har vi jo et problem, for der står i musikloven, at vores repertoire også skal være nutidigt, siger Palle Kjeldgaard.

Se indslaget om Aarhus Symfoniorkester øverst i artiklen