Ny professor i blodsygdomme

Peter Hokland skal blandt andet være med til at uddanne nye forskere. Den nye professors speciale er leukæmi.

Professor, overlæge, dr.med. Peter Hokland er udnævnt til klinisk professor i hæmatologi (læren om blodet og blodsygdomme) ved Aarhus Universitet.

Peter Hokland har i en lang årrække beskæftiget sig med forskning i ondartede blodsygdomme, specielt leukæmi. I de seneste år har han koncentreret sig om at udvikle molekylære tests til opsporing af specielle, ondartede blodsygdomme. Eksempelvis har han medvirket til at udvikle mere nøjagtige tests til at diagnosticere akut leukæmi.

Peter Hokland er involveret i en række forskningsprojekter om leukæmi (blodkræft). Han samarbejder blandt andet med Pædiatrisk Afdeling (børneafdelingen) på Skejby Sygehus om at udvikle og indarbejde effektive genetiske tests til at konstatere tilbagefald hos patienter med akut leukæmi. samme sted arbejder han sammen med Klinisk-Biokemisk Afdeling på at udpege gener, der kan anvendes til fremtidig, alternativ sygdomsdiagnosticering.

Med sin udnævnelse til professor i hæmatologi vil Peter Hokland skulle varetage fagets udvikling, dels ved at undervise medicinstuderende og yngre læger, dels ved at uddanne unge forskere.

Gudenå Renseanlæg

Politikere i kovending til en halv milliard: Naboerne jubler

Mette Frederiksen

Mette Frederiksen: Der kommer ændringer i vaccineprogram

Studstrupværket

Brand i varmeværk: 400 tons kul køres væk

Elgiganten

Nu åbner de endelig: - Det er som om, at vinteren er forbi

20070702-153634-5-1920x1284we

Overblik: Sådan genåbner Østjylland mandag

Hjemmeskole studerende

play De fleste studerende føler sig ensomme under nedlukning