Nu må to sogne genåbne: - Det har været et rodet forløb

Gellerup og Ravnsbjerg sogne kan genåbne fra i dag, fredag, efter at have været lukket ned på grund af coronasmitte.

Godt nyt til folk i Gellerup og Ravnsbjerg sogne i Aarhus Kommune. Begge sogne må nu genåbne fra i dag, fredag. 

Det meddeler Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Det har ellers været et par dage med uvished og forvirring efter ændringer i grænseværdierne for, hvornår et sogn skal lukke ned.

Torsdag lød meldingen, at et sogn først måtte åbne, når det har været under de nye grænseværdier i en uge, men kort før midnat blev det revideret.

Derfor kan de to sogne altså fra i dag, fredag, genåbne. 

- Det har været et rodet forløb, og det har været vanskeligt at få kommunikeret klart nok til de mange, der er involveret i sognenedlukningerne. Vi håber til gengæld, at glæden over, at sognene nu kan genåbne, og børnene og de unge igen kan komme i skole, på uddannelse og til deres fritidsaktiviteter, overstiger frustrationen over de svingende meldinger, siger Niels Højberg, stadsdirektør og leder af Aarhus Kommunes krisestab, i en pressemeddelelse.

Han oplyser desuden:

- De tal, kommunen modtager senere i dag fra Statens Serum Institut, som dikterer eventuelle nedlukninger af sogne, er baseret på tallene fra i går. Der kan være mindre afvigelser i forhold til de tal, som vi modtager fra Styrelsen fra Patientsikkerhed. Baseret på disse tal vil der efter vores bedste skøn ikke skulle ske yderligere sognenedlukninger - eller gennedlukninger i dag.

Efter forvirring om genåbning står det nu klart, at Ravnsbjeg og Gellerup sogne atter må åbne for aktiviteter.
Efter forvirring om genåbning står det nu klart, at Ravnsbjeg og Gellerup sogne atter må åbne for aktiviteter.


Ifølge Aarhus Kommune var tallene torsdag for den seneste uge i Ravnsbjerg 334 (incidens), 30 (antal smittede) og 2,7 % (positiv procent). For Gellerup 279 (incidens), 29 (antal smittede) og 1,8% (positivprocenten). 

Det er alle tre tal, der skal ligge over de nye grænseværdier, som er 500 (incidens), 20 (antal smittede) og positivprocent 2,5%, hvis et sogn skal nedlukke.

Sådan er nedlukningstallene justeret

Mens Gellerup og Ravnsbjerg sogne har været nedlukket, har Skjoldhøj ligget tæt på grænsen, men er altså gået fri - og det ser ud til at fortsætte.

- Der skal lyde en stor tak for det store engagement og ansvarlighed, der har været vist hos borgerne i Ravnsbjerg, Gellerup og Skjoldhøj sogne. Mange frivillige kræfter har ydet en stor indsats for at forebygge smittespredning og informere om mulighederne for at blive testet. Det er lykkedes ved fælles hjælp at få banket smittetrykket ned – også ned under incidensgrænsen under de regler, der gjaldt indtil i går, siger Niels Højberg.

Ingen sogne i Aarhus Kommune er nu ramt af nedlukning.

Jens Peter Hansen

play Håbefuld iværksætter i 'Hestens Hule': Det startede med en fyring

motorvej

Uheld skabte kø på motorvej

Tomas Tordrup boligkravslisten

play Splittet fra sin kone på grund af fejl: Nu er familien samlet

Retten i Horsens

To mænd kendt skyldige i dødsvold i Lunden

IMG_8481-1200px

Efter fejl: Molslaboratoriet bliver igen undersøgt af politiet

Aarhus Universitet

Aarhus Universitet får hård kritik - chefjurist fratræder

Dagens mest læste