Forvirring om nye sogneregler: Rektor håber på genåbning

Både Skjoldhøj Skole og Viby Gymnasium er spændte på, om nye regler giver dem mulighed for at åbne på mandag.

Skal håndsprit og coronatest gøres klar til mandag morgen, eller kan remedierne blive stående i skabet? 

Det spørgsmål venter rektor for Viby Gymnasium spændt svar på, efter at politikerne onsdag vedtog at lempe reglerne om automatisk tvangsnedlukning af sogne.

- Vi er selvfølgelig glade for, at reglerne er lempet, og hvis det betyder, vi kan åbne på mandag, så er vi klar, siger Lone Sandholdt Jacobsen, rektor på Viby Gymnasium, til TV2 ØSTJYLLAND.

Gymnasiet blev tvangslukket i sidste uge, efter smittetallene i Ravnsbjerg Sogn overskred grænserne for automatisk nedlukning. Men rektor har altså endnu ikke fået at vide, om det betyder, at gymnasiet kan genåbne.

Skjoldhøj Skole afventer også genåbning

Lone Sandholt Jacobsen fortæller, at Ravnsbjerg Sogn umiddelbart ikke ville blive ramt af nedlukning efter de nye regler:

- Det jeg kan se i pressemeddelelsen er, hvordan man lukker ned. Nu afventer vi en udmelding om, hvordan man genåbner.

- Vi håber, det betyder, at vi kan starte igen på mandag, siger Lone Sandholt Jakobsen.

Et andet sted i Aarhus sidder skoleleder på Skjoldhøjskole Henrik Josva Schou. Han venter også spændt på en melding.

Skjoldhøj Skole har nemlig været lukket siden sidste uge på grund af et smitteudbrud på selve skolen. Efter planen skulle skolen være åbnet på mandag:

- Vi havde planlagt at starte på mandag, men nu vi venter spændt på en afklaring. Det er klart, vi ville gerne have haft eleverne tilbage på mandag, men ellers må vi se, hvad der sker, siger Henrik Josva Schou til TV2 ØSTJYLLAND torsdag morgen.

Politiker: Sogne kan åbne igen

Efter at politikerne onsdag vedtog en lempelse af reglerne, sagde formanden for Epidemiudvalget Stinus Lindgreen (RV), at med de nye regler kan alle de sogne, der i dag er lukkede, men nu opfylder kravene for genåbning, åbne igen.

TV2 ØSTJYLLAND har været i kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed, der henviser til Sundhedsministeriet for tolkning af de nye regler.

TV2 ØSTJYLLAND arbejder på at få en kommentar til sagen fra Aarhus Kommune og fra Sundhedsministeriet.