Nu har byggeprojekt til 373 millioner fået sit navn

I dag fik Aarhus' nye sydlige ringvej sit navn, og det blev som enhver anden god vejfest fejret med øl og pølser.

Godt halvvejs med at anlægge den nye ringvej mellem Beder og Hasselager syd for Aarhus var der i dag indbudt til vejfest.

Her kunne børn og voksne boltre sig på det, der ved slutningen af 2023 gerne vil være alt andet end legeplads.

Ifølge Carsten Thomsen, Aarhus Kommunes projektchef for vejprojektet, var fremmødet pænt, og om det var de gratis pølser, øl og sodavand til de første 300 eller chancen for en spadseretur i efterårsvejret, står hen i det uvisse, men i hvert fald kunne de fremmødte som de første høre en hemmelighed.

Rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V) løftede nemlig sløret for navnet på den nye ringvej, der hidtil har været bedst kendt under projektnavnet Bering-Bedervejen.

Rådmand for Teknik og Miljø Bünyamin Simsek (V) holdt tale og løftede sløret for vejens navn: Giber Ringvej.
Rådmand for Teknik og Miljø Bünyamin Simsek (V) holdt tale og løftede sløret for vejens navn: Giber Ringvej. Foto: Aarhus Kommune

Det ellers mundrette projektnavn må nu lade livet, og i stedet skal Garmin og Google vænne sig til at sige Giber Ringvej, når de teknologiske vejhjælpere fra begyndelsen af 2024 efter planen guider bilisterne ad den nye ringvej fra Hasselager til Beder – eller omvendt.

Vejen bliver dermed opkaldt efter Giber Å, der udspringer i Testrup Mose syd for Tranbjerg og løber ud i Kattegat ved Moesgaard Strand.

Giber Ringvej var også det mest populære navn, da Århus Stiftstidende i september havde en afstemning blandt avisens læsere. De andre tre muligheder, kommunen overvejede, var Testrup Ringvej, Ingerslev Ringvej og Gyldenkrone Ringvej.

Dagens arrangement var en slags halvvejsmarkering af anlægsprocessen, som ifølge Carsten Thomsen skrider planmæssigt frem.