Ny omfartsvej udvides med et ekstra spor

En strækning på fire kilometer af Bering-Beder-vejen syd for Aarhus udvides fra to til tre spor.

Som ventet har byrådet i Aarhus Kommune vendt tommelfingeren op til en udvidelse af Bering-Beder-vejen, som skal forhindre den værste trængsel i myldretiden om morgenen.

Den nye og store omfartsvej syd for Aarhus er endnu ikke færdigbygget, før der nu ændres i planerne. Det har længe været et ønske fra kommunens teknik- og miljørådmand, og nu har byrådet helt formelt nikket ja til planerne.

Det betyder, at Bering-Beder-vejen bliver udvidet med et tredje spor på en fire kilometer lang strækning mellem Landevejen og Hovedvejen. Det oplyser Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Her ses det stykke, hvor vejen udvides. Når hele Bering-Beder-vejen står klar, vil den 12 kilometer lange strækning sammen med den jyske motorvej og Djurslandmotorvejen danne en Ring 3 rundt om Aarhus.
Her ses det stykke, hvor vejen udvides. Når hele Bering-Beder-vejen står klar, vil den 12 kilometer lange strækning sammen med den jyske motorvej og Djurslandmotorvejen danne en Ring 3 rundt om Aarhus. Foto: Grafik: Aarhus Kommune

- Vi kan allerede nu se, at strækningen fra Landevejen til Hovedvejen vil få kapacitetsproblemer indenfor en kort tidsramme, hvis ikke vejen bliver udvidet. Det er vigtigt, at vi sikrer, at fremkommeligheden er så god som mulig, lyder det Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune i meddelelsen. 

Pengene til udvidelsen findes i det økonomiske råderum fra licitationen, og udvidelsen bliver en såkaldt 2+1 vej, hvor trafikanterne skiftevis har en eller to kørebaner i hver retning.

Mindst muligt til gene

Bünyamin Simsek glæder sig over, at der sker en udvidelse, selvom han gerne havde set, at der var fundet penge til, at vejen var blevet udvidet til at have to spor i hver retning.

- Anlægget af Bering-Beder vejen er allerede godt i gang. Lige nu arbejder vi blandt andet på den strækning, vi skal udvide med det tredje spor. Det er derfor muligt for os at inkorporere udvidelsen i samme omgang, som vejen anlægges. På den måde skal vi ikke genere naboerne med store maskiner igen lige om lidt, når vejen får pladsproblemer, siger Bünyamin Simsek.

Bering-Beder-vejen skal sikre en bedre fremkommelighed i den sydlige del af Aarhus Kommune.
Bering-Beder-vejen skal sikre en bedre fremkommelighed i den sydlige del af Aarhus Kommune. Foto: Grafik: Aarhus Kommune

Bering-Beder-vejen bliver en 12 kilometer lang vej syd for Aarhus fra Torshøjvej i vest til Beder Landevej i øst.

Den forventes at være klar til de første trafikanter til årsskiftet 2022/2023

Fakta om Bering-Beder-vejen

B1EEFBE9-EDFD-4175-A186-7881418D8ABC

play Festivaler savner afklaring: - Vi skal snart have noget at vide

Skærmbillede 2021-03-03 kl. 14.26.59

Smitsom hundesygdom i omløb

stadionlamper randers fc

Nu bliver det muligt at få et stykke af stadion hjem i stuen

Andreas Steenberg

Radikal profil skifter valgkreds: Steenberg satser på Aarhus

020321 digi Ny døgnvarmestue

play Ny varmestue skal hjælpe på uro og nabogener

40_percent

play Rådmand stiller ikke op til næste kommunalvalg