Northside bekræfter: Festivalen er aflyst

Northside oplyser i en pressemeddelelse, at årets festival er aflyst.

Foto: Ida Guldbæk Arentsen - Ritzau Scanpix

Northside 2020 er aflyst. Det oplyser festivalen i en pressemeddelelse.

Festivalen skulle være afviklet den 4.-6. juni i Aarhus. Men nu melder arrangørerne ud, at det ikke bliver til noget.

- Det er hårdt, at tavlen på den måde bare bliver vasket ren på noget, vi startede med at arbejde med for et par år siden. Det er vildt at opleve, at det hele bare bliver skyllet væk efter et par enkelte linjer fra statsministeren. Det er surrealistisk, siger festivalchef Brian Nielsen til TV2 ØSTJYLLAND.

Det er vildt at opleve, at det hele bare bliver skyllet væk efter et par enkelte linjer fra statsministeren. Det er surrealistisk.

Brian Nielsen, festivalchef, Northside

Mandag aften meldte både Smukfest og Roskilde Festival officielt ud, at festivalerne var aflyst. Northside skrev på deres Facebook-side, at man arbejdede for at få overblik over situationen og konsekvenserne for årets festival. Og nu er den altså aflyst.

- Det er klart, at vi det seneste stykke tid har kunnet se, hvor det bar hen. Vores og branchens udfordring har været det her påbud, som kun blev forlænget 14 dage ad gangen. Det var svært at navigere efter, men som tiden skred frem, kunne vi godt se, hvor det bar hen ad, siger Brian Nielsen.

04:42

VIDEO: Sidste år var tusindvis af feststemte mennesker klar til flere dages tætpakket musikprogram på Northside. I 2019 havde festivalen særligt fokus på miljøet. Videoen er fra 7. juni 2019.

Luk video

Festivalchefen oplyser, at man overvejede at udskyde festivalen i stedet for at aflyse, men at den plan hurtigt blev droppet, fordi det nærmest var en umulig mission. Brian Nielsen ærgrer sig over, at det nu er endt i en aflysning.

- Det er noget, vi har bygget op sammen med leverandører, musikere, foreninger og så videre. Det er blevet en stor familie. Så vores tanker er ikke kun på os selv, siger Brian Nielsen til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Så er Northside-festen danset i gang

- En ting er, at vi ikke må lave festival. Men hvad med dem, der leverer lys, lyd, telte og hegn – hvordan kommer de igennem alt det her? Vi har jo brug for dem næste år, siger han.

Festivalen opfordrer dem, der allerede har købt billet, til at beholde den. Billetten gælder automatisk til næste års Northside. 

Hvis man ønsker at få pengene refunderet, får man besked fra Ticketmaster efter påske.