Nabostrid: Udsigten er blevet ødelagt med vilje

I Holme er en række borgere trætte af, at der er stillet maskiner, campingvogn og en traktor lige ud for deres boliger

03:12

Utilfredshed med en hæk-klipning er angiveligt årsag til, at en nabo har hævnet sig ved at erstatte udsigten til åbent landskab med en gammel traktor, halmballer og en campingvogn.

Kirsten og Jørgen Nielsen har været glade for at bo i Holme Bjerge Parken igennem 14 år.

- Det er rare mennesker, vi er heldige at bo sammen med, siger Jørgen Nielsen.

Udsigten udover marker og bakker har de også altid nydt. Men ikke længere.

Fra den ene dag til den anden blev der sat flere ting op på marken ud for 39 senior-boliger. Beboerne savner deres udsigt.

Fra den ene dag til den anden blev der sat flere ting op på marken ud for de i alt 39 senior-boliger.

Blandt andet en camping med halmballer over og en presenning, der står og blafrer.

Parret ved ikke, hvorfor tingene er sat op og ønsker ikke at optrappe nogen konflikt. Men de savner deres udsigt.

Konflikt med en nabo

Formanden for andelsboligforeningen mener ikke, at der er nogen af beboerne, der har gjort noget, som skulle have provokeret en nabo.

- Vi mener, det er kommet op for at genere os af en eller anden årsag, som jeg ikke kender, siger Erik Smidstrup Mikkelsen, formand i Holme Bjerge Parken Andelsboligforening.

Vi mener, det er kommet op for at genere os

Erik Smidstrup Mikkelsen, formand for Andelsboligforening

Parcelforeningen Jelshøj er en sammenslutning af boliger og parcelhuse i området. Her har man et bud på, hvad der er årsagen til, at tingene er stablet op, hvor de er.

Uenighed om hæk

Foreningen står blandt andet for at vedligeholde og klippe buske ned omkring husene i området, men en nabo mente ikke, de skulle klippes så langt ned, som de blev.

- Ham har vi været i dialog med, og fremkommet med et kompromis og ladet tre rækker stående. Det synes han ikke var tilfredsstillende. Omvendt har vi en forpligtelse, siger Robin Olejas, som er sekretær i Parcelforeningen Jelshøj.

Læs også Jørgen Leth i Letbanens højtalere: - Jeg kan skide godt lide det

Derfor mener de, at det kan være årsagen til at det er blevet stillet op lige her.

- Han sagde han var utilfreds, og at han ville træffe sine foranstaltninger. Og det er dem vi ser her bag ved mig, siger Robin Olejas.

Og det er du sikker på?

- Nej, det kan jeg jo ikke vide, for jeg har ikke selv set ham stille det op. Men det undrer mig, at det bliver stillet op dagen efter, at vi klipper, siger Robin Olejas.

Ikke en provokation

Den pågældende nabo ønsker ikke at stille op til interview, men siger, at det ikke er ham, som har stillet tingene op.

Han siger, at det er forpagteren af jorden, som har sat dem op. Forpagteren vil kun svare på spørgsmål via mail og skriver følgende til TV2 ØSTJYLLAND:

Naboen mener, at han har fået 'armen på ryggen' af Aarhus Kommune.

- Da jeg er blevet politianmeldt af Aarhus Kommune for at rode på min grund og at de har pålagt mig at få ryddet op og få fjernet alt hvad der står på min grund, er det med "armen på ryggen” at jeg er nødsaget til at flytte det ned på min forpagtede mark. Det er årsagen til, at det står hvor det står.

Forpagteren forklarer i et skrifteligt svar, at de to halmballer står ovenpå traktoren, da det var det eneste sted, de kunne stå uden at få fugt og for at undgå rotter.

- Jeg må ærlig talt indrømme, at jeg er noget forundret over al denne polemik. Jeg kan huske, at da udstykningen af Holme Bjerge Parken fandt sted blev  der som del af lokalplanen lavet en planteplan der beskrev at beplantningen ud mod vejen skulle dække for husenes facader, så de ikke skæmmer udsigten fra det naturskønne område, skriver forpagteren.

Håber på dialog og en fælles løsning

Beboerne håber, at tingene kan stå et andet sted, så de kan få deres udsigt tilbage. Der er ingen, der ønsker at have en konflikt.

Nu er det jo hans grund, kan han så ikke gøre, hvad han vil? 

- Jo det kan han sikkert godt. Vi har også prøvet at kontakte kommunen, men der er ikke noget at gøre. Men vi vil gerne have et godt forhold til en nabo og det tror jeg, de fleste stiler efter, siger Erik Smidstrup Mikkelsen, formand for Holme Bjerge Parken Andelsboligforening.

I videoen øverst kan du se hele indslaget om nabostriden i Holme.