Lasse droppede smartphonen: Jeg er mere nærværende og sover bedre

28-årige Lasse Løber har droppet sin smartphone, og det har gjort ham mere nærværende og sikret ham en bedre nattesøvn

01:40

Lasse Løber fra Aarhus har i tre måneder levet uden en smartphone, og det har han valgt, fordi den begyndte at fylde for meget i hans liv.

- Det er gået op for mig, hvor meget tid jeg brugte på min smartphone. Den var det sidste, jeg kiggede på, inden jeg gik i seng, det første jeg kiggede på, når jeg stod og en masse gange i løbet af dagen, fortæller han.

Så mens flere og flere af os får telefoner, der kan alt muligt som at være på facebook, læse mails og surfe på nettet, så har Lasse Løber i dag en gammel klaptelefon.

- Det er da pisseirriterende ikke at kunne overføre penge via MobilePay, og det er irriterende ikke at have DSB-appen, siger han.

Læs også Smartphones slider på familier: De stjæler opmærksomhed

Men udover de rent praktiske ulemper, har det i den grad også presset ham som person at vinke farvel til sin smarte telefon. Lasse Løber er nemlig en særdeles rastløs person.

- Jeg har sådan helt glemt, hvordan man egentlig bare er, bare sidder og skal forholde sig til ens egen tanker og finde ud af, hvordan jeg reelt har det, fortæller Lasse Løber.

Og han mener, at det kan skyldes, at han i alt for lang tid har kunnet flygte ind i den digitale verden og de sociale medier.

- Det sådan lidt skræmmende, at der bare skal ske noget hele tiden. Og jeg tror da, det er fordi, jeg i så mange år har været på. Altså været på Facebook, på Twitter og på Instagram hele tiden, fortæller Lasse Løber.

Læs også Likes og selfies: Fordommene om unge passer ikke

I dag er Lasse Løber blevet rigtig glad for et liv, hvor han kun bruger sin computer, når han skal drive sin virksomhed. For eksempel kan han arbejde meget koncentreret, fordi han ikke bliver forstyrret. Men også personligt er det sket en stor forandring, som han er glad for.

- Jeg er blevet mere nærværende, jeg sover bedre om natten, og jeg har mere tid til ting, som betyder noget for mig, siger Lasse Løber.

Nu vil Lasse Løber forsøge at dele sine erfaringer med et liv uden smartphone ved at holde en række foredrag. De første er på Dokk1 og Godsbanen i Aarhus.   

Du kan høre mere om Lasse Løber og livet uden en smartphone i videoen øverst på siden.

02:14

VIDEO: Anette Krogh, familie- og parterapeut i Randers, fortæller om brug af smartphones i familier.

Luk video