Hvorfor er min søn fjernet?

Far til tvangsfjernet dreng undrer sig over beslutning

Det var en rigtig beslutning sidste år at tvangsfjerne en dengang 14-årig dreng og anbringe ham på en sikret institution for at forhindre, at han blev radikaliseret af sin far. Det vurderer en ekspert, som dermed giver Aarhus Kommune medhold i den formentlig første tvangsfjernelse nogensinde herhjemme, der skyldes ønsket om at forhindre radikalisering.

Men faren til den nu 15-årige dreng forstår hverken, at kommunen mener, at han har radikaliseret sønnen, eller at sønnen er blevet tvangsfjernet.

- Jeg har sagt til politiet, hvorfor har I taget min søn? Politiet har sagt til mig, at det er fordi, at jeg vil sende ham til Syrien. Jeg siger: Har I bevis for det?, siger Youssef Mahi, der er far til drengen.

Han fortsætter:

- Han har været sammen med en ven, som tænker dårligt. Så snakker jeg med min søn og siger til ham, at det ikke er så godt. Jeg kender mere til islam, og det der er godt, og det der er ikke så godt. Sådan har jeg forklaret min søn det.

Se: Fjernet af frygt for radikalisering

Tvangsfjernelsen er ifølge Jyllands-Posten blandt andet sket efter underretninger fra skolen og politiet om, at drengen havde sagt, at "man gerne må slå jøder ihjel" og "selvmordsbomber er ok, hvis det er for at ramme de vantro".

Ifølge Bente Adolphsen, der er lektor i specialret, har Aarhus Kommune handlet rigtigt.

- Hvis han er kommet så langt ind i hjernevask, eller hvad man kan kalde denne her form for radikalisering, så er der ikke så meget andet at gøre, siger hun.

Bente Adolphsen kender ikke sagen nøje, men siger:

- Hvis der er risiko for videre radikalisering, så har de (Aarhus Kommune) handlet rigtigt, og så ville vi også komme efter dem, hvis de ikke gjorde det, siger hun.

Tage Gøttsche er advokat for Youssef Mahi, og han forstår ikke beslutningen.

- Min holdning er den, at kommunen er gået i selvsving, eller hvad man nu kan kalde det. For mig at se har hele terrordiskussionen her i Danmark fået Aarhus Kommune til at reagere på en måde, som der ikke er belæg for, siger Tage Gøttsche.

Ankestyrelsen har ifølge Jyllands-Posten allerede givet Aarhus Kommune medhold i, at tvangsfjernelsen var korrekt.

Faderen har nu sendt klagesagen videre til Landsretten, der skal behandle den.

Du kan se mere om tvangsfjernelsen i tv-indslaget øverst på siden.

Grenaa-Anholt Færgefart

Anholtfærgen frigiver flere billetter

Rosa Lykke Yde

Kvindernes kampdag: Børnepasning skal få flere kvinder i byrådet

Opioider tidligere misbruger

play Advarer mod ulovlig medicin: Det har aldrig været nemmere at købe

kirkens korshær genbrug

Forrygende genåbning for genbrugsbutikker, men: - Vi kommer ikke til at indhente tab

Veljko Djuric.

play En mors mareridt: Han troede, han var udødelig

DSC00756-1200px

Person bjærget fra sø