Henrik og Pernilles baby blev født på motorvej: - Nu skal bilen til rens

Det var en hektisk morgen for familien Andersen, da Pernille Andersen fødte i bilen på vej til fødeafdelingen, mens hendes mand kørte civil udrykning.

- Nu er vi alle ved at komme os over oplevelsen.

Sådan lyder det fra den nybagte familie, Henrik og Pernille Andersen bare få timer efter, deres datter er kommet til verden.

quote Siddende bagvendt og hængende over forreste passagersæde sørgede mor mellem veerne for at berolige den 2,5 årige-storesøster på bagsædet om, at alt nok skulle blive godt.

Henrik Andersen, nybagt far

En oplevelse, der var hektisk men også god. For selve fødslen var en noget speciel én af slagsen. Da fødslen meget hurtigt gik i gang i familiens hjem, var det med at komme afsted mod Fødeafdelingen på Aarhus Universitetshospital. Med deres 2,5-årige datter på bagsædet af bilen.

- Fødslen gik hurtigt i gang i hjemmet, og tog i alt under to timer fra veerne startede, til vores datter kom til verden, siger den nybagte far, Henrik Andersen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Her ses den lille nye, velskabte pige sammen med storesøster og mor Pernille Andersen.
Her ses den lille nye, velskabte pige sammen med storesøster og mor Pernille Andersen. Foto: Henrik Andersen / Privatfoto

På turen fra familiens hjem i Solbjerg til Skejby tog det derfor fart. Pernille Andersen var i fuld gang med at føde.

- Siddende bagvendt og hængende over forreste passagersæde sørgede mor mellem veerne for at berolige den 2,5 årige-storesøster på bagsædet om, at alt nok skulle blive godt, siger Henrik Andersen.

Fødslen gik så stærkt, at Henrik Andersen kontaktede Østjyllands Politi for at få tilladelse til at køre med civil udrykning.

- Klokken 08.41 får vi en oprigning fra en kommende far, der kører på motorvejen ved Hørning med kurs mod Skejby. Han spørger, om han må køre med civil udrykning, fordi hans kone er gået i fødsel, så det giver vi ham lov til, siger kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi, Janni Lundager, til TV2 ØSTJYLLAND.

Civil udrykning, færdselsloven §7, stk. 4

Men trods civil udrykning havde Pernille Andersen født, inden de nåede Skejby. På motorvejen.

- Vi fik en velskabt pige, som far nåede at gribe på sædet i bilen, inden hun landede på gulvet, siger faren.

En hurtig start på livet for familiens nyeste medlem. Men både forældre, den nyfødte og den 2,5-årige storesøster har det alle godt.

- Indenfor de næste par timer, vil vi vende bilen hjemad mod Solbjerg og nyde weekenden, siger Henrik Andersen og fortsætter:

- Efter sådan en tur skal bilen til rens. 

20210413161112343_1000

Aarhusiansk ejer forsvarer Nemlig.com - men ser med stor alvor på kritik

Skærmbillede 2021-04-14 kl. 06.49.39

Morten har et helt særligt humør - derfor har han nu vundet en pris

Grøn Koncert

Grøn Koncert annoncerer koncerter til sommer - tre er i Østjylland

20170308-155153-4-1920x1920we

AGF ansætter nordmand som ny sportschef

Ikea Skejby Aarhus IKEA

IKEA frygtede at blive overrendt - men det blev langt fra tilfældet

aarhus åen å

Politisk flertal vil droppe coronapas ved udendørsservering

Dagens mest læste