Helle droppede sit faste job: - Følg din drøm uanset alder

Helle tog springet og blev selvstændig skrædder. Nu opfordrer hun andre til at følge deres drøm

01:45

Helle Therbo valgte som 43-årig at tage springet og droppe sit faste job til fordel for et liv som skrædder.

Da Helle Therbo var 43 år, blev hendes faste stilling som kommunikations- og marketingskonsulent i TDC nedlagt. Pludselig stod Helle og skulle finde ud af, hvad hun så ville.

Der var andre muligheder inden for virksomheden, men nu havde hun også muligheden for at forfølge den drøm, som havde ligget i hende i mange år. Hun blev selvstændig skrædder – og det har haft stor betydning for hende.

- Den største forskel er, at jeg vågner op hver morgen og er glad, og jeg glæder mig til at skulle i gang med arbejdet. Jeg har fået et arbejdsliv, hvor jeg stort set kun har positive oplevelser, siger Helle Therbo til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Kokkeelever drømmer om michelin-stjerner - og meget andet

Blev talt fra at følge drømmen

Drømmen om at blive skrædder har Helle Therbo altid haft. Allerede som 20-årig begyndte hun at tegne og sy kreationer for andre. Men da hun som ung skulle vælge uddannelse, endte det alligevel med at blive Handelshøjskolen.

Jeg havde mange søvnløse nætter og urolige tanker om, om det var for vildt at gøre.

Helle Therbo, skrædder

Hendes forældre talte hende fra at blive skrædder, fordi det var et for usikkert fag. Da muligheden igen lå foran Helle Therbo, valgte hun at tage den.

- Jeg havde mange søvnløse nætter og urolige tanker om, om det var for vildt at gøre. Men på den anden side var jeg på et sted i livet, hvor der stadigvæk var mange år fremadrettet, som jeg skulle være tilfreds med. Og denne gang fik jeg fuldopbakning fra min familie, så jeg kastede mig ud i det, siger Helle Therbo.

Med udgangspunkt i en international skrædderuddannelse fra Bruxelles i 2001 realiserede hun drømmen, og i dag har hun sin egen skrædderbutik i Risskov i Aarhus, hvor hun laver alt fra brude- og festkjoler til corsage, nederdele, bukser og jakker.

Læs også Dette vaskeri blev 75-årige Prebens vej ud af ensomheden

Opfordrer andre til at følge deres drøm

Karriereskiftet har gjort Helle Therbo til et meget gladere menneske. Hun er glad for, at hun turde tage springet – og hun synes, at andre skal gøre det samme, hvis de går med en drøm i maven.

- Hvis man har en drøm om noget, der kan gøre én lykkelig arbejdsmæssigt, så skal man da bare gå efter, og det er uanset, om du er 30, 40, 50 eller 60 år. Det er bare om at gøre det, fordi det er så ærgerligt at kigge tilbage på sit liv og sige – ”Hvorfor gjorde jeg det ikke?”, siger Helle Therbo.

Hør Helle Therbo fortælle om sit karriereskifte i videoen øverst i artiklen.