Dømte AGF-fans får karantæne på livstid

Personerne, der stod for at kaste en røgbombe ind i Jens Stages lejlighed, må aldrig igen komme til AGF-kampe.

De tre mænd, der er dømt i sagen, har alle fået livstidskarantæne fra AGFs kampe. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

Mandag eftermiddag blev gerningsmændene, der i juli kastede en røgbombe ind gennem vinduet til fodboldspilleren Jens Stages lejlighed i Aarhus i utilfredshed over hans skifte fra AGF til FC København, idømt fængselsdomme.

Læs også 24-årig dømt for røgbombe mod fodboldspillers lejlighed

Senere mandag var AGF også klar med en straf til de tre personer, som ikke længere er velkomne på stadion i Aarhus. De får alle livstidskarantæne. Det oplyser AGF på sin hjemmeside.

Jens Stage skiftede i sommer fra AGF til FC København i en handel, som AGF kaldte for en 'historisk stor' aftale. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

- I forbindelse med brandstiftelsen tilbage i juli varslede AGF, at skulle de pågældende blive dømt, og det viste sig, at de havde deres gang til AGF's kampe i Ceres Park, hvilket retssagen har bekræftet - så ville de få karantæne til AGF's kampe.

- Dette holder vi naturligvis fast i, hvorfor de pågældende nu kan se frem til en livslang karantæne fra alle AGF's kampe, lyder det.

Læs også Skuffet AGF-fan kastede røgbombe: Var sur over klubskifte

Retten i Aarhus fandt mandag de tre mænd i 20'erne skyldige i trusler og forsøg på brandstiftelse.

De tre mænd erkendte i retten, at de kastede en røgbombe mod fodboldspillerens lejlighed i Eckersbergsgade i Aarhus natten til 14. juli. Foto: Ritzau Scanpix

En mand på 24 år, der var initiativtager og kastede bomben, blev idømt et års ubetinget fængsel.

De to andre mænd på 21 år, der henholdsvis kastede en brosten og filmede hændelsen, blev idømt ni måneders fængsel. Heraf blev seks måneder gjort betinget med vilkår om samfundstjeneste.

00:52

Jens Stages bofælle og dennes kæreste lå og sov i lejligheden, da brandattentatet fandt sted.  Video: TV2 ØSTJYLLAND (Foto: Øxenholt foto)

Luk video