Dømt for diskrimination

Elektronik-firma fra Aarhus til betale 25.000 kroner i godtgørelse for kønsdiskrimination, har Vestre Landsret afgjort i en dom

Foto: Colourbox

"Det, jeg søger, er en pige".

Denne ene sætning i en mail, der indeholdt et afslag på et job til en ung mand fra Odder, kommer til at koste et elektronik-firma fra Aarhus 25.000 kroner i godtgørelse for kønsdiskrimination, plus 10.000 kroner i sagsomkostninger.

Søgte kun en pige

Det har Vestre Landsret afgjort i en dom, og landsretten er dermed enig med både Retten i Aarhus og Ligebehandlingsnævnet, der kørte sagen for den nu 23-årige mand.

Den unge mand har en 9.-klasses afgangseksamen fra folkeskolen og havde siden haft arbejde i en Kvickly og i et cafeteria.

Han kunne godt lide kontakten med kunder og søgte kort efter nytår 2013 et job som telefonpasser hos elektronikfirmaet i Aarhus.

Få dage efter han havde sendt ansøgningen, svarede firmaet, at "man søgte en pige", og kort derefter ansatte firmaet en pige fra Skive i jobbet.

Klagede over afslag

Det blev den nu 23-årige mand så fortørnet over, at han klagede til Ligebehandlingsnævnet.

Han fandt, at bemærkningen om at "man søgte en pige" var en direkte forskelsbehandling på grund af hans køn.

Det var Ligebehandlingsnævnet enig med ham i og rejste sag mod firmaet.

Firmaet hævdede, at der ikke i deres beslutning lå noget kønsdiskriminerende, men den fatale mail til den unge ansøger var udslagsgivende for landsrettens afgørelse.