Dennis satte verdensrekord: Svømmede uafbrudt i 17 timer

Dennis Seiler-Holm har sat verdensrekord i maratonsvømning. Han håber, at præstationen kan være med til at sætte fokus på hjælp til udsatte børn

02:59

VIDEO: Dennis Seiler-Holm ville ønske, at han selv havde kendt til BørneTelefonen, da han var barn. Med sin svømmerekord håber han at sætte fokus på hjælp til udsatte børn.

Der blev sat verdensrekord, da Dennis Seiler-Holm i dag afsluttede sin svømmetur.

For det var nemlig ikke en helt normal en af slagsen. Svømmeturen varede i 17 timer og syv minutter og begyndte fredag klokken 20.00.

Formålet med svømmeturen var dels at slå den tidligere verdensrekord på 16 timer og seks minutter, dels at sætte fokus på hjælp til udsatte børn.

Verdensrekorden blev slået og vel oppe af bassinet igen, havde 38-årige Dennis Seiler-Holm stadig overskud til at smile lidt efter klokken 13.00 lørdag.

En svømmetur på 17 timer og syv minutter er lige overstået. Dermed har Dennis Seiler-Holm sat verdensrekord i maratonsvømning.

- Kroppen har det fint. Den har været presset, men nu føler jeg, at jeg kan gå ud at feste, siger Dennis Seiler-Holm.

At han svømmede i netop 17 timer og syv minutter, er der en helt speciel årsag til.

- Min ene søn hedder Emil. Han er født 17.07, så det passede meget godt med 17.07. Så har andre i fremtiden også en chance for at slå rekorden, griner Dennis Seiler-Holm.

Gik over til cola og vand

Den lange svømmetur foregik i et såkaldt Swim Spa hos DenForm Lux i Aarhus, der er et svømmebassin med modstand. Og der var kriser undervejs.

Selv om der var kriser undervejs på den mere end 17 timer lange svømmetur, var der også overskud til at posere en smule for fotografen.

- De første tre timer startede vi med at køre den almindelige energiplan, men den gik ikke. Så jeg havde kvalme i de første tre timer. Vi måtte prøve at finde på et alternativ, så jeg gik over til cola og vand. Og så måtte jeg prøve at spise noget hver tredje time, siger Dennis Seiler-Holm.

Jeg har jo ligget meget alene. Selvfølgelig var der en observatør og mine hjælpere, men det trak tænder ud en gang imellem.

Dennis Seiler-Holm, verdensrekordindehaver i maratonsvømning

Derudover føltes natten lidt lang.

- Jeg har jo ligget meget alene. Selvfølgelig var der en observatør og mine hjælpere, men det trak tænder ud en gang imellem, siger Dennis Seiler-Holm.

Læs også Triatlon er for alle - også børn og motionister

Havde søgt hjælp

Der ligger meget mere bag rekorden end ekstremsport. 

Dennis Seiler-Holm vil hjælpe svigtede børn. Det vil han af en helt særlig grund. Han stod selv forrest i rækken i en søskendeflok på seks, da der blev delt tæsk ud i hans barndom.

Den hårde barndom har sat sine spor i Dennis Seiler-Holm, men gennem sport kan han nu gøre en forskel.

Læs også Se vildt rekordforsøg: Dennis vil svømme uafbrudt i 17 timer

- Jeg prøver at vise, at uanset hvilken barndom man kommer fra, så behøver man ikke at være et supermenneske for at kunne præstere noget, siger Dennis Seiler-Holm.

Han ville ønske, at han kendte til BørneTelefonen dengang, han var barn i en voldelig familie.

- Hvis jeg havde vidst, at der fandtes noget som BørneTelefonen, så havde jeg helt sikkert prøvet at søge hjælp den vej. Jeg vil gerne hjælpe andre med at blive opmærksomme på, at de kan få hjælp igennem BørneTelefonen, siger Dennis Seiler-Holm.

BørneTelefonen 116 111

BørneTelefonen tilbyder gratis og anonym rådgivning hver dag året rundt fra kl. 11.00-02.00.

BørneTelefonen har hvert år mere end 50.000 samtaler med børn og unge om alt fra kæresteproblemer og ensomhed til overgreb.

Kilde: Børns Vilkår

Vil svømme 45 kilometer

Næste mål kommer også til at foregå i badebukser.

- Jeg kunne godt tænke mig, at prøve at svømme fra Gedser på Falster til Rostock i Tyskland, fordi det i år er 80 år siden, at en dansk kvinde gjorde det, siger Dennis Seiler-Holm.

Det er en tur på 45 kilometer.

Indtil videre har rekordforsøget samlet næsten 30.000 kroner ind til Børns Vilkår og BørneTelefonen.

Herunder kan du se den sidste time af svømmeturen, der varede i mere end 17 timer: