Triatlon er for alle - også børn og motionister

Stine begyndte at dyrke triatlon, fordi det var for kedeligt at gå i fitnesscenter

02:27

VIDEO: Triatleter fra Aarhus 1900 Triatlon på vej ud på en svømmetur.

I triatlon dyrker man tre forskellige sportsgrene. Svømning, cykling og løb.

Og selv om det lyder som noget af en mundfuld, så er triatlon for alle.

- Vi har en meget blandet medlemsskare. Alt fra nybegyndere til erfarne triatleter, siger Torben Rokkedal, der er cheftræner i Aarhus 1900 Triatlon

Læs også Se vildt rekordforsøg: Dennis vil svømme uafbrudt i 17 timer

Medlemmerne fordeler sig på tre grupper. En motionistgruppe, en lille elitegruppe og en ungdomsgruppe med medlemmer fra 9 til 23 år.

Begynd med en sprint

Man behøver nemlig ikke at kunne løbe en ironman for at dyrke triatlon. En ironman er 3800 meter svømning, 180 kilometer cykling og 42,195 kilometer løb.

- Ironman-distancen er egentlig bare en distance ud af mange i triatlon. Det er den længste distance, så det er også tit den, der virker mest uoverkommelig. Men den skal man ikke begynde med, når man vil dyrke triatlon, siger Torben Rokkedal.

Læs også 60-årige Joan er nu student: Vil lære unge om privatøkonomi

Han foreslår i stedet, at man begynder med sprint. Her svømmer man 400 meter, cykler 18 kilometer og løber 4 kilometer til sidst.

Fitness var ikke nok

En af dem, der går på motionistholdet, er Stine Busk Hedegaard.

- Jeg har altid dyrket meget sport og har også været lidt af en drenge-pige. På et tidspunkt gik jeg fra at dyrke atletik til at gå i fitnesscenter. Det var bare ikke nok for mig. Jeg havde brug for et mål for min træning. Der var så en veninde, der spurgte, om vi ikke skulle lave en halv ironman, siger Stine Busk Hedegaard.

På et tidspunkt gik jeg fra at dyrke atletik til at gå i fitnesscenter. Det var bare ikke nok for mig. Jeg havde brug for et mål for min træning.

Stine Busk Hedegaard, Aarhus 1900 Triatlon

Og for hende har det vist sig, at triatlon er en god måde at få rørt sig på.

- Man kommer ud i naturen. Hvis man har stillesiddende arbejde, er det fedt at komme ud og røre sig på den måde. Det er en meget alsidig sport, hvor man kan veksle mellem de tre discipliner, så man ikke kører død i det, og det aldrig bliver ensformigt, siger Stine Busk Hedegaard.

03:38

VIDEO: Gustav Grøn Buskov på 12 år og Simon Lund på 17 år går til triatlon i juniorgruppen.

Luk video

Inspireret af far

I juniorgruppen går Gustav Grøn Buskov på 12 år og Simon Lund på 17 år.

Gustav Grøn Buskov begyndte på triatlon, da han var ti år.

- Min far dyrkede triatlon, så jeg blev lidt inspireret. Så syntes jeg, at det var meget sjovt, og så blev jeg ved, siger Gustav Grøn Buskov.

Simon Lund har svømmet på konkurrenceniveau tidligere.

- Det begyndte at være lidt kedeligt. Så prøvede jeg at svømme i åbent vand, og så mødte jeg træneren for ungdomsgruppen. Hun foreslog at jeg skulle komme, og så synes jeg, at det var mega fedt, siger Simon Lund.