Byrådsmedlem i Aarhus går på barsel: Mød stedfortræderen her

Det konservative byrådsmedlem, Marc Perera Christensen, går på barsel. Hans stedfortræder er nu fundet. Mød hende her

Den 54-årige konservative politiker Mette Skautrup skal afløse partifællen Marc Perera Christensen i byrådet i Aarhus, fordi han går på barsel.

Læs også Efter kritik: Kommune vil have udskiftet Kaffegal-ledelse

Mette Skautrup skal afløse ham fra 1. maj til 30. juni - altså i en periode på to måneder. Og det er noget, hun ser meget frem til.

- Det bliver en meget spændende opgave. Man kommer lige ind midt i noget, som man måske havde drømt om, og så skal man bare sætte sig ind i en helt masse ting, siger Mette Skautrup og tilføjer:

- Men det bliver også en opgave, hvor jeg får meget fokus på, hvad mine værdier er, fordi det er dem, der skal drive mig, siger hun.

00:48

VIDEO: Mød Mette Skautrup (K), Marc Perera Christensens (K) stedfortræder, her. Hør hende fortælle mere om, hvad hun gør sig af tanker om de to måneder, hun skal sidde i byrådet i Aarhus Kommune.

Luk video

Hvad kan man overhovedet nå på to måneder?

Mette Skautrup vil gerne fokusere på emner som psykisk sårbare unge, hjemløse og handicap-området.

Det bliver en meget spændende opgave. Man kommer lige ind midt i noget, som man måske havde drømt om, og så skal man bare sætte sig ind i en helt masse ting.

Mette Skautrup (K)

Det er dog ikke så ofte, der er udskiftning undervejs i byrådet, derfor er spørgsmålet, om hun overhovedet kan nå at komme igennem med noget politisk i løbet af de to måneder.

- Nej, men jeg kan måske så nogle frø. Jeg kan blive klogere på, hvordan nogle ting fungerer, så jeg ved siden af byrådet også kan arbejde på at gøre en forskel for nogle af de her områder, siger hun og uddyber:

- Jeg får bare lige en mulighed for i nogle måneder at være helt tæt inde i maskinrummet. Så der lærer jeg også noget, som jeg kan bruge, når jeg ikke sidder derinde, siger hun.

Læs også Stor discountkæde rykker ind på Godsbanen

Men selvom hun understreger, at hun ikke vil kunne nå at sætte sig ind i alle små detaljer, så er hendes mission stadig at påvirke det politiske i en vis retning.

- Der bliver jo nogle fokussager for mig, som jeg vil sætte mere fokus på i de to måneder. Det er dét, der ligger mig nærmest, og som jeg har mulighed for at påvirke i den retning. Og så ved man også, hvem jeg er, og hvad jeg meget gerne vil gøre en forskel på, siger hun.

Mette Skautrup er nytilflytter til byen Lystrup, der ligger lidt uden for Aarhus. Hun har to børn, en datter på 25 år, der bor i Aarhus, og en søn, der bor i et bofællesskab i Lystrup.

Nytilflytter til Lystrup

Mette Skautrup har boet i Vejlby i 20 år, men for nyligt er hun flyttet til Lystrup. En by, der har alt, hvad man har brug for, ifølge hende.

Jeg får bare lige en mulighed for i nogle måneder at være helt tæt inde i maskinrummet.

Mette Skautrup (K)

Hun kommer dog ikke til at rette sine politiske visioner specifikt mod Lystrup, men hun satser alligevel på, at det også vil omfatte borgerne fra området.

- Jeg håber, de vil kunne mærke det på den måde, at jeg har en forståelse for det. Det er ikke et fremmed sted for mig. Jeg ved, hvordan tingene hænger sammen. En vej er ikke bare en vej. Men jeg ved faktisk, at den vej har en helt særligt betydning, fordi jeg kender stedet, siger Mette Skautrup og uddyber:

- Der er altid en forskel, når man kender noget på forhånd, fremfor hvis man bare får det præsenteret på papir. Det er bare en verden til forskel, siger hun.

Læs også Unge hærger butikscenter: - Kunderne tør ikke komme