Stor discountkæde rykker ind på Godsbanen

250 medarbejdere fra den tyske discountkæde Lidl skal arbejde på Godsbanearealet, når et nyt hovedkvarter står færdigt der om tre år

Lidl vil bygge nyt hovedkontor, et p-hus og en ny butik ved Godsbanen i Aarhus. Foto: LINK ARKITEKTUR

Hjørnet af Carl Blochs Gade og Søren Frichs Vej i Aarhus. Foto: Google Street View

1 af 2

Godsbanen i Aarhus kan muligvis se frem til en ny beboer.

Det er den tyske discountkæde Lidl, der vil bygge et nyt hovedkvarter og flytte 250 medarbejdere til Aarhus.

Først skal byrådet i Aarhus dog beslutte, om Lidl kan købe grunden.

I denne uge har Magistraten i Aarhus Kommune indstillet til Aarhus Byråd, at Lidl kan købe grunden.

Det er her på hjørnet af Carl Blochs Gade og Søren Frichs Vej, at den tyske discountkæde Lidl vil bygge nyt hovedkontor. Foto: Google Street View

Medarbejdere fra uddannelsesinstitutioner

Årsagen til flytningen er, at det nuværende hovedkontor i Kolding er blevet for småt. Discountkæden vil gerne tættere på Aarhus og den udvikling, der finder sted i byen.

01:16

Hør rådmand Bünyamin Simsek forklare, hvorfor det kreative miljø på Godbanen og tysk discount sagtens kan gå hånd i hånd. 

Luk video

Lidl forventer desuden at kunne tiltrække fremtidige medarbejdere fra uddannelsesinstitutionerne i Aarhus.

Discountkæden åbnede en butik første gang i 2005. Nu er der 111 butikker i Danmark.

- Der er mange årsager til, at vi gerne vil flytte til Aarhus. Vi har i længere tid været for mange medarbejdere til vores bygninger. Så vi har været placeret på forskellige steder i Kolding. Og vores byggeri dernede er umoderne og utidssvarende. Derfor har vi været på jagt efter noget nyt. Aarhus og omegn har mange ting at byde på. Vi har mange medarbejdere, som flytter med herop, siger Mads T. Nielsen, der er udviklingsdirektør i Lidl Danmark til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også 1500 til jobsamtale: Det vælter ind med ansøgere til job i Bilka

Nye stillinger

Giver Aarhus Byråd grønt lys til, at Lidl kan købe byggegrunden, vil det betyde, at 250 medarbejdere skal flyttes fra Kolding til Aarhus. Lagerlokaler forbliver i Kolding.

- Vi håber virkelig, at alle vores medarbejdere flytter med. Derfor går vi efter at finde individuelle muligheder for vores medarbejdere, siger Mads T. Nielsen.

02:03

VIDEO: I slutningen af marts rykkede det franske koncept Madsamling ind på Godsbanen i Aarhus. Se indslaget fra 29. marts her.

Luk video

Skal i byrådet

Ifald det bliver godkendt, kommer det nye hovedkontor til at ligge på hjørnet af Carl Blochs Gade og Søren Frichs Vej.

Lidl forventer, at sagsbehandlingen kommer til at foregå på næste byrådsmøde. Herefter skal der laves en lokalplan for området.

Og her forventer rådmand for Teknik og Miljø Bünyamin Simsek (V) opbakning fra byrådet.

- Jeg er overbevist om, at byrådet godkender salget af arealerne til Lidl. De vil flytte deres hovedkontor til Aarhus med masser af arbejdspladser og en dagligvarebutik, så jeg synes, at det er en positiv sag, siger Bünyamin Simsek til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også VIDEO: Se udsigten fra Bjarke Ingels' dyreste lejlighed

Blandet bydel

Byggeriet af den tyske discountkædes nye hovedkontor kommer dermed til at blive en del af den nye kreative bydel ved Godsbanen - Aarhus K.

Det kreative miljø er bevidste om, at der kommer andet i området. Og de virksomheder, der investerer, ved, hvilket kreativt miljø der er her.

Bünyamin Simsek (V), rådmand, Teknik og Miljø

- Det kan sagtens gå hånd i hånd. Det kreative miljø er bevidste om, at der kommer andet i området. Og de virksomheder, der investerer, ved, hvilket kreativt miljø der er her. De vilkår er kendte. Vi skal have et område, der ikke er for ensartet, siger Bünyamin Simsek.

Han mener ikke, at området risikerer at blive mennesketomt efter kontortid.

- Mange byer har gjort deres erfaringer. Det har vi også gjort i Aarhus. Derfor laver vi også erhverv blandet sammen med boliger, dagligvarebutikker og andre aktiviteter. Så det er ikke kun er et sted, der leves i som en arbejdsplads. Men også er et sted, hvor man bor, siger Bünyamin Simsek.