Bankfusion gav kæmpe kurshop

Aarhus Lokalbank handles til overkurs

Mens de største aktier dansede om nullet onsdag kunne investorer i de tidligere så trængte, jyske småbanker Vestjysk Bank og Aarhus Lokalbank række hænderne mod himlen. De to banker slog pjalterne sammen, og det gav voldsomme kursstigninger.

- Det er godt, at der er fremlagt en fusionsplan til løsning af Vestjysk Banks og Aarhus Lokalbanks udfordringer. Planen anvender den mulighed for forlængelse af de individuelle statsgarantier, som vi åbnede op for i forbindelse med Bankpakke IV, siger Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn om fusionen.

Ole Sohn var ikke den eneste glade jyde oven på fusionen, der sendte aktiekursen i Vestjysk Bank op med 55 pct. til kurs 32,40 og aktierne i Aarhus Lokal op med 71,6 pct. til kurs 9,95.

Lukkeniveauerne var dog i sig selv lidt bizarre, da et led i fusionen er, at fire aktier i Aarhus Lokalbank bliver vekslet til en aktie i Vestjysk Bank. Dermed betalte aktionærer i Aarhus Lokalbank ved lukketid reelt 39,80 kr. for en aktie i Vestjysk Bank, der altså kunne købes for 32,40 kr. på børsen.