Alle skal kunne bo i Aarhus: Her kan almene boliger blive placeret

Regeringen vil gøre det muligt at opføre mange flere almene boliger over de næste 10-15 år. I Aarhus Kommune har politikerne udpeget 13 potentielle placeringer.

Mens boligmarkedet buldrer derudaf, og priserne er på himmelflugt i de store byer, må mange med en helt almindelig indkomst blot stå og se til - uden mulighed for at få den bolig, de drømmer om. Men det skal være slut. 

Sådan lød et af budskaberne i statsminister Mette Frederiksens (S) tale, da Folketinget åbnede tirsdag.

I Aarhus blev emnet diskuteret på et vælgermøde i Citykirken i Aarhus Vest. Her var de fremmødte overvejende positivt indstillet på forslaget.

De aarhusianske politikere har udpeget 13 områder i kommunen, som potentielt vil være gode steder at opføre almene boliger.

I Aarhus Kommune har man udpeget 13 skoledistrikter, hvor man mener, potentialet for nye almene boliger er stort.
I Aarhus Kommune har man udpeget 13 skoledistrikter, hvor man mener, potentialet for nye almene boliger er stort.

Anerkender udvikling, men...

I Egå, som er et af de udpegede områder, har medlem af Gl. Egå Beboerforening nogle forbehold i forhold til flere almene boliger i området. Blandt andet mener hun, at infrastrukturen skal følge med. 

- Ingen har lyst til, at der bliver etableret 10-etagers betonhøjhuse. Det vil i den grad ikke passe ind i området, siger hun.

Hun anerkender, at der sagtens kan ske en udvikling i Egå.

- Men det er vigtigt, hvordan udviklingen bliver udformet og tager højde for de udfordringer, som er her i forvejen, siger Rikke Gade og nævner trafikken som et punkt.

Plan for bedre fordeling af almene boliger

Skal sikre en god sammensætning

Politikerne er enige om, at det også i fremtiden skal være muligt for alle at bo i Aarhus-området.

- Det kan vi gøre ved at sikre en udbygning med almene boliger. Vi har i forvejen mange velfungerende samfund i Aarhus, og det kan vi styrke ved at bygge almene boliger, siger Kristian Würtz (S), rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse.

- Der skal bygges i hele kommunen, bortset fra de steder, hvor der i forvejen er meget alment boligbyggeri. Omtrent hver fjerde skal være boligforeningsbolig. Det sikrer en god sammensætning, siger han på spørgsmålet om, hvorfor det skal ske i forstæderne.

Han kan godt forstå, hvis man bekymrer sig i de udpegede områder - i hvert fald hvis man har et bestemt billede af, hvad almene boliger er.

- Ja, hvis det billede man har alene er Bispehaven og Gjellerup. Sådan er det langt fra. Det skal være lækre boliger, som man gerne vil bo i, siger Kristian Würtz.

I sin åbningstale tirsdag slog Mette Frederiksen fast, at regeringen vil gøre det muligt at opføre mere end 20.000 flere almene boliger over hele landet i løbet af de næste 10-15 år.