Aggressiv bilist lagt i håndjern: Udgav sig for at være politi

Mistænkelig og aggressiv adfærd gjorde, at en bilist der egentlig bare havde kørt over for gult, blev snuppet med falske pas og sigtet for at udgive sig for at være politi.

Lokalpolitiet i Silkeborg leder efter fem mænd, der forsøgte at røve en lastbilchauffør. Foto: Rigspolitiet

Det, der torsdag kl. 15.30, begyndte med en sag om kørsel over for gult i Aarhus C, endte med to anholdelser af henholdsvis en 33-årig bilist og en 30-årig passager samt en lang række sigtelser.

En patrulje fik øje på en bil i krydset ved Sønder Allé og Fredensgade, der straks efter at have spottet politibilen gassede op og kørte over for gult.

Det skulle dog vise sig, at der var en grund til, at bilisten skyndte sig at komme væk, da han fik øje på politiet. Med sig i bilen havde han nemlig en længere række af politiudstyr og to falske pas.

Læs også Værtshusejer med sommerfugle i maven: - Jeg håber, folk er tørstige

Begge lagt i håndjern

Efter at have standet bilen blev den 33-årige mandlige bilist bedt om at oplyse navn og CPR-nummer. Der tonede sig dog et billede af en helt anden mand frem på betjentenes mobiltelefon, da de slog CPR-nummeret op.

Bilisten blev derfor sigtet for at opgive falsk ID til politiet og blev bedt om give sit rigtige navn. Den 33-årige forsøgte sig nu med et nyt falsk navn, men det blev også afsløret, og han fik derfor endnu en sigtelse. 

Da betjentene bad manden gå ud af bilen, tog han to pas op af lommen, som han forsøgte at give til den kvindelige passager. Betjenten tog nu fat i manden for at anholde ham, men han gjorde kraftigt modstand.

Samtidigt steg kvinden ud af bilen, hvor hun gik helt tæt på betjentene og råbte ad dem. Flere patruljer kom nu til, og det endte med, at både mand og kvinde blev lagt i håndjern. 

Læs også Aarhus-ordning med busbørn skaber mistrivsel og mindre læring

Udgav sig for at være politi

Under en ransagning af bilen fandt betjentene en kasket med politilogo på, en politi-keyhanger, nogle håndjern og nogle blå dioder, der var sat fast på bilens front. Alt sammen indikerende, at han udgav sig for at være politimyndighed.

Den 33-årige fører af bilen endte med sigtelser for at forstyrre den offentlige orden, over to gange at oplyse falsk navn og for at udgive sig for at være politimyndighed samt at modsætte sig anholdelsen.

Ligeledes blev den 30-årige kvindelige passager sigtet for at forstyrre den offentlige orden, lægge hindringer i vejen for politiet og for at nægte at opgive sit navn.