Aarhus Havn oplever markant vækst

Aarhus Havn bryder en ellers kedelig tendens for de danske havne, Aarhus Havn har nemlig i modsætning til de fleste andre havne stor vækst. 

SE OGSÅ: Åh nej: Ny Samsø-færge ramt af aflysninger igen

- Vi har ganske vanskeligt ved at genkende de mørke toner, der lyder om vores branche, både når man taler om en afmatning i godsomsætningen og om overskydende kapacitet. Her i Aarhus har vi i flere år i træk haft vækst i godsomsætningen, og desuden mangler vi kapacitet, hvorfor vi også for nylig har besluttet, at bygge en helt ny Omniterminal, siger havnedirektør Jakob Flyvbjerg Christensen i en pressemeddelelse.

Aarhus Havn har oplevet en stigning i godsomsætningen på ikke mindre en 11 procent i det første halve år af 2016. Det betyder, at der er løftet 4,2 millioner tons gods over kajerne i Aarhus i de første seks måneder af året.

SE OGSÅ: Nu kan du også komme på sightseeing med den nye vandflyver

Havnedirektøren tror, at vi i fremtiden kommer til at se en strukturudvikling for de danske havne. 

- Mit bedste gæt er, at der er en strukturudvikling i gang, som om nogle år vil betyde, at vi har færre men større erhvervshavne i Danmark. Men når vi taler havne med internationalt potentiale, vil der nok kun være plads til ganske få på sigt, siger Jakob Flyvbjerg Christensen.