Aros-direktør efter kritik: Mange forkerte påstande

Ifølge Aros-direktør Erlend Høyersten tager naturen ikke skade af værket The Garden

03:01

Det har vakt stor opmærksomhed hos tusinder af mennesker, at Aros har lavet et kunstværk, der hedder The Garden, i området omkring Mindeparken og Tangkrogen i Aarhus.

Her bliver træer og græs malet med akrylmaling. Giftigt, usmageligt og hjerteløst er blot nogle af de kommentarer, museet har modtaget som reaktion på kunsten.

Men ifølge Aros’ direktør Erlend Høyersten er kritikken forfejlet. 

Læs også ”Helt tosset”: Byrådsmedlem kræver forklaring på Aros-kunst

- Det har jo vakt virkelig mange følelser det her projekt, og jeg synes også, det er interessant, at det har vakt de her følelser. Men så er der blevet fremsat nogle påstande, som er totalt fejlagtige – blandt andet at akryl er giftigt. Det eneste, der sker, er, at vi må fjerne to træer, fordi de ikke tåler maling, siger Erlend Høyersten til TV2 ØSTJYLLAND.

- Vi vil ikke bruge giftstoffer eller materialer, der skader naturen som sådan. Vi kan skrælle det væk og sørge for, at naturen kommer tilbage. Naturen kommer til at være renere, når vi er færdige, siger han.

01:53

VIDEO: Se et indslag om protesterne mod værket her. 

Luk video

For Erlend Høyersten er det kun positivt, at kunsten skaber debat, men han er ikke tilfreds med den måde, som folk ude i stuerne har reageret på. Ifølge ham er der mange, der er i deres følelsers vold. 

- Der er lidt for kort vej mellem hjerte og tastatur. Man kommer med mærkelige og fejlagtige påstande uden at tjekke, hvad det er, vi gør, siger Erlend Høyersten.

Læs også Kæmpe protester mod kunst i Mindeparken: Det er hjerteløst

Ifølge ham er værket et ’fantastisk visuelt projekt’, som tvinger beskueren til at tænke sig om.

- Det er bogstaveligt talt et stort landskabsmaleri, og det tvinger dig til at tænke natur. For det er ikke natur, du oplever derude, det er menneskeskabt natur – det er en park, siger Erlend Høyersten.

Se hele interviewet med Erlend Høyersten i videoen øverst i artiklen.