Her kan der komme slud og tøsne i weekenden

Både lørdag og søndag er der mulighed for hvid nedbør i dele af landet.

Vinterens første sne faldt natten til fredag, og i weekenden kan der igen komme slud og sne flere steder.

Siden torsdag aften har koldere luft strømmet ned over Danmark fra nordvest, og i den kolde luftmasse kan nedbøren de næste mange dage være iblandet både slud og sne.

I første omgang vil der resten af fredagen kunne være lidt regn og byger flere steder, men størstedelen af nedbøren vil falde som regn, og enkelte steder – især i Jylland – som slud.

Natten til lørdag vil temperaturerne generelt være et par grader over frysepunktet, men det er koldt nok til, at noget af regnen kan gå over i slud eller tøsne.

Først hvis jordoverfladen er afkølet til nul grader, kan sneen blive liggende, hvilket er tvivlsomt i nat.

Sandsynligheden for snedække på over én centimeter mindst ét sted i landet – baseret på nyeste prognoser fredag ved middagstid.
Sandsynligheden for snedække på over én centimeter mindst ét sted i landet – baseret på nyeste prognoser fredag ved middagstid. Foto: TV 2 Vejret

Snechancerne stiger i weekenden – og i starten af næste uge

Lørdag vil byde på ret mange skyer, men der er dog også mulighed for, at solen kan komme lidt frem i perioder. Til gengæld vil der også være tidspunkter, hvor der falder nedbør fra skyerne, men det meste af dagen vil det blot være som regn.

Hvis nedbøren bliver lidt mere intens, øges muligheden for slud og tøsne, men igen er det meget tvivlsomt, om sneen vil lægge sig på overflader.

Søndag bliver det en smule koldere, og det vil få en større del af nedbøren til at falde som slud og tøsne.

I dele af Jylland er det mere sandsynligt, at nedbøren falder som tøsne end som regn, mens man ved kysterne – og i den sydlige del af Danmark – mest vil opleve regn af og til.

Femdøgnsskema fra TV 2 Vejret udsendt 26. november 2021. Det vinterlige vejr fortsætter med stor sandsynlighed ind i næste uge.
Femdøgnsskema fra TV 2 Vejret udsendt 26. november 2021. Det vinterlige vejr fortsætter med stor sandsynlighed ind i næste uge. Foto: TV 2 Vejret

Mandag skal et lavtryk bevæge sig op over Østersøen fra sydvest, og der er mulighed for, at der kan falde sne på Bornholm i forbindelse med lavtrykket. Lavtrykkets bane er dog usikker, og derfor er det ikke sikkert, at det ender med sne til solskinsøen.

Til gengæld er der mulighed for, at der over Kattegat kan dannes snebyger, der kan ramme Nordsjælland.

Senere på ugen skal flere lavtryk passere tæt forbi Danmark, men den præcise bane er altafgørende for, hvor stor en del af nedbøren der kan være hvid.

Tirsdag er sandsynligheden for snedække et sted i Danmark på knap 50 procent.

Det er dog sikkert, at det væsentligt mere vinterlige vejr holder stand mindst indtil starten af næste uge.

Derfor er det også vigtigt at være opmærksom på, at der i hele perioden – især i natte- og morgentimerne – kan forekomme glatte veje.