To børn fortsat indlagt efter at have drukket kølervæske

To elever er stadig indlagt til observation efter de i går fik serveret kølervæske ved en fejl

15 børn drak torsdag kølervæske ved en fejl. De 14 blev indlagt til observation, men er nu udskrevet. Foto: Mads Dalegaard - Ritzau Scanpix

I samarbejde med TV SYD

Torsdag blev 14 skoleelever fra Horsens indlagt til observation, efter at de ved en fejl kom til at drikke kølervæske. Nu er 12 elever udskrevet igen, mens to fortsat er indlagt til observation. 

- De har det okay, men lægerne har vurderet, at de stadig skal observeres, siger Tanja Nyborg, der er direktør for uddannelse og arbejdsmarked i Horsens Kommune. 

Læs også 14 børn indlagt: Drak slushice med kølervæske

I alt 15 elever, der alle går i 6. klasse på Horsens Byskole afdeling Kildegade, fik ved en fejl serveret kølervæske til en klassesammenkomst torsdag eftermiddag. 

- Det er i sidste lektion, at en forælder har tilbudt at komme med mad og drikke - noget slushice-lignende, fortalte Tanja Nyborg, direktør for uddannelse og arbejdsmarked i Horsens Kommune i går til TV2 ØSTJYLLAND.

15 elever på Horsens Byskole fik ved en fejl serveret kølervæske til en klassesammenkomst torsdag eftermiddag. Foto: Mads Dalegaard - Ritzau Scanpix

Indkaldt til møde på skolen

Fredag klokken 14.00 er forældrene til de berørte børn indkaldt til møde på skolen, hvor der også vil være en psykolog til stede.

Læs også Alle børn udskrevet efter at have drukket kølervæske

Derudover har kommunen bedt de enkelte skoler overveje, om de skal lave retningslinjer i forhold til medbragt mad og drikke. 

- Det har vi opfordret skolelederne på de enkelte skoler til at tage en snak med deres forældrebestyrelse om, siger Tanja Nyborg. 

Det var her på Horsens Byskole i midten af Horsens, at de 15 elever drak kølervæske ved en fejl. Foto: Google Maps