Voldsom biljagt: Politiet måtte trække våben

Et indbrud i Mr. Johs i Viborg udviklede sig til voldsom biljagt og endte i Silkeborg

Tre hætteklædte mænd var i gang med at bryde ind i tøjforretningen Mr. Johs, da politiet ankom. Foto: Saša Stojanović (Google Street View)

Politiet blev i nat kaldt til tøjbutikken i Mr. Johs i Viborg, hvor tre hætteklædte mænd var i gang med at begå indbrud. Da politiet ankom, forsøgte de tre mænd at stikke af i en hvid varevogn.

Læs også Kvinde fundet i Gudenåen er i kritisk tilstand

Patruljevognen satte efter dem, og her startede en voldsom biljagt. Flere gange prøvede de tre gerningsmænd at påkøre patruljevognen. Under jagten åbnede de tre mænd også pulverslukkere for at genere patruljen.

Jagten på de tre hætteklædte endte helt i Silkeborg by, hvor den hvide varevogn påkørte politiet patruljevogn.

Læs også Åbent hus hos minkavler: Folk er en smule skeptiske når de kommer

Der skete ingen personskade ved påkørslen, men det betød, at betjentene kunne anholde de tre gerningsmænd ved brug af deres tjenestevåben. Våbnene blev ikke brug, det var kun til nødværge, oplyser politiet.

Grovt at køre politiet af banen

Politiet ser meget alvorligt på den her hændelse.

- Det er en grov sag, når man forsøger at køre politiet af banen. Bare det at vi trækker vores tjenestevåben, viser kaliberen af denne sag, siger vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi, Ole Vanghøj.

Læs også Langt mellem mændene til yoga: Jeg ved godt at jeg er en af de få

Inden anholdelsen lykkedes det de tre gerningsmænd at komme afsted med tøj fra butikken. Nu skal sagen efterforskes, så politiet kan finde ud af, hvor meget tøj de nåede at få med.

Under biljagten nåede gerningsmændene at overtræde flere love, blandt andet med for hurtig fart.