Langt mellem mændene til yoga: Jeg ved godt at jeg er en af de få

Yoga er en populær måde at motionere på, men det er mest hos kvinderne, at yogaøvelserne er et hit

00:58

Søndag stod den på yoga i mindeparken i Aarhus. Magasinet Femina havde arrangeret arrangementet Vild med yoga, hvor mange folk var mødt op for at deltage i motionsformen.

Det var primært kvinderne, som havde fundet vej til Mindeparken med yogamåtten under armen. Der var nemlig kun enkelte mænd til stede i dag. En af dem var Jonas Jeppesen.

- Jeg ved godt, at jeg nok ville være en af de få. Det er også derfor, at jeg har set mig nødsaget til at ligge foran, for at det ikke virker alt for suspekt, at jeg kommer, siger Jonas Jeppesen. 

Det er ikke unormalt, at de flest deltagere til yoga er kvinder.

Jonas Jeppesen var ikke nogen erfaren yoga-udøver, faktisk havde han aldrig prøvet det før dagens session.

- Jeg vil gerne lave noget yoga. Jeg har spillet så meget fodbold, at jeg ikke kunne nå mine knæ. Så jeg tænkte at det her kunne være kickstarten, siger Jonas Jeppesen. 

Læs også Nu er mændenes fitness-disciplin her: Øl-yoga

Regnede med kvinderne

For arrangørerne fra Femina kommer det heller ikke som nogen overraskelse, at det primært er kvinderne, der dukkede op til dagens arrangement i Mindeparken.

- Femina er et kvindeblad, så det er primært kvinderne vi henvender os til, så det gør ikke noget for os, at der ikke kommer nogen mænd. Hvis de har lyst til at være med, så er de velkomne, siger Christina Bølling, sundhedsredaktør på Femina.

Jeg ved godt, at jeg nok ville være en af de få.

Jonas Jeppesen.

Christina Bølling tror dog, at det er et spørgsmål om tid, før flere mænd ser det sjove i yoga som motionsform.

- Yoga er for alle. Børn og ældre kan lave yoga. Man kan lave yoga lige fra man er lillebitte til man bliver oldgammel, og det er det der er det fede, at det jo handler ikke om, at gøre tingene på en bestemt måde. Det handler om at gøre noget som føles godt i kroppen, siger Christina Bølling. 

Læs også En morgen med mange stillinger: Frilufts-yoga hitter

Se mere om dagens yoga-arrangement herunder: 

01:54 Luk video