Stor redningsaktion: Jæger reddet i land af helikopter

Onsdag eftermiddag var både politi, ambulancer og redningsbåde tilstedet ved Begtrupvig Strandvej ved Knebel på det sydlige Djursland.

Artiklen er opdateret, da mandens alder i første omgang blev oplyst til 82 år. Nye informationer har vist, at manden er sidst i 30'erne. 

Onsdag eftermiddag klokken 13.36 modtog Østjyllands Politi et opkald fra en mand, der et sted cirka 600 meter ude fra kysten ved Begtrupvig Strandvej, ligger og klamrer sig til stævnen på sin båd.

Han fortæller, at han ligger i det kolde vand, da han har været på jagt i sin skydepram, men undervejs er den kæntret, og nu kan han ikke selv komme op igen.

Det satte gang i den helt store redningsaktion, hvor Østjyllands Politi også var til stede. 

- Selvom det ikke er vinter endnu, så bliver man rigtig hurtigt afkølet, når man ligger i vandet, så derfor blev der både sendt helikopter derud og kørt ambulancer til stedet. Det er nogle vigtige minutter, fortæller vagtchef hos Østjyllands Politi Jens Henrik Jensen til TV2 ØSTJYLLAND. 

Heldigvis lykkedes det hurtigt at få reddet manden i land - og endda forholdsvis uskadt. 

- Klokken 14.04 får vi en melding om, at han er reddet op af helikopteren og sat af på stranden, hvorefter ambulancefolkene tjekker ham og kan vurdere, at hans tilstand er stabil, og at han fortsat er opvarmet på trods af, at han har ligget i det kolde vand, og de kan derfor bare køre ham hjem, siger Jens Henrik Jensen. 

Mobiltelefonen er guld værd 

Ifølge vagtchefen har han været heldig, at han har haft sin mobiltelefon med sig. 

- Det er altid en fordel at have sin mobiltelefon på sig i sådanne situationer. I den her situation har mobiltelefonen kunnet vise præcist hvor på vandet, han var, og det kan have hjulpet til, at han hurtigere er blevet reddet ind, siger Jens Henrik Jensen.

Da båden blev trukket i land lå den mandens gevær fortsat i båden. Det var den danske eftersøgnings- og redningstjeneste Joint Rescue Coordination Centre (JRCC), der stod for at få reddet manden i land. 
Da båden blev trukket i land lå den mandens gevær fortsat i båden. Det var den danske eftersøgnings- og redningstjeneste Joint Rescue Coordination Centre (JRCC), der stod for at få reddet manden i land.  Foto: Øxenholt Foto

Båden blev efterfølgende også trukket i land af redningsmandskabet. Heri lå et gevær, som den fritidsjægeren havde haft med ude på vandet for at jage med.

- Geværet er efterfølgende leveret retur til ham, siger Jens Henrik Jensen. 

Østjyllands Politi oplyser, at manden var i slutningen af 30'erne.