Smitteudbrud får østjyske gymnasier til at sende alle elever hjem

Mindst 12 elever på Marselisborg Gymnasium og 17 elever på Aarhus Handelsgymnasium i Viby er smittet med COVID-19.

Opdatering
I første omgang skrev vi, at de smittede elever og sejlere skulle have taget til fest. Det er ifølge rektor på gymnasiet ikke korrekt. Derfor er teksten blevet justeret.

På Marselisborg Gymnasium i Aarhus har de nu konstateret 12 smittetilfælde blandt eleverne, mens der på Aarhus Handelsgymnasium i Viby er konstateret 17 smittetilfælde i løbet af onsdag.

På Marselisborg Gymnasium er smitten fordelt på alle klasser og årgange, og derfor har de sendt alle elever hjem.

Det samme gælder Aarhus Handelsgymnasium i Viby, hvor smitten er registreret på tværs af de familiegrupper, som vi har inddelt eleverne i, derfor er eleverne sendt hjem til virtuel undervisning torsdag og fredag. 

Elever, der i skolemæssig sammenhæng er at betragte som nære kontakter, får besked i e-boks om dette fra skolen. Hvis man har symptomer på Covid-19 skal man naturligvis også tage en test.

Der er umiddelbart ingen sammenhæng mellem de to gymnasiers smitteudbrud. 

Smitten på Marselisborg Gymnasium

Smitten kommer blandt andet fra elever, der har været på sejler-træningslejr i efterårsferien, og et smittetilfælde til en fest, hvor flere elever fra Marselisborg Gymnasium deltog.

- Det er super ærgerligt, vi vil rigtig gerne holde skolen åben, fortæller rektor på Marselisborg Gymansium, Kirsten Skov til TV2 ØSTJYLLAND.

Ifølge rektoren er der ikke nogen, der er blevet smittet på skolen, så for at undgå det har de sendt alle elever hjem til virtuel-undervisning.

- Måske har vi ikke informeret eleverne ordentlig, men de kan godt se, det ikke er så smart nu, fortsætter hun.

Med den erfaring gymnasiet har nu, vil de fokusere mere på at oplyse eleverne om, hvordan de agerer i en pandemi. Alligevel mener rektoren, at denne episode alene kan få eleverne til at tænke sig bedre om.

- Alle elever vil modtage virtuel undervisning hjemmefra torsdag og fredag, og så starter vi almindelig undervisning igen mandag, siger leder af Marselisborg Gymnasium Kirsten Skov til TV2 ØSTJYLLAND.

Smitteopsporingen fortsætter under hjemsendelsen, hvor de, der har været i nær kontakt med de smittede, skal testes på fjerdedagen for eksponering, hvilket er på fredag.

- Vi har en masse retningslinjer, som vi følger meget nøje, og der er ikke nogen, der bliver smittet her på skolen, siger Kirsten Skov til TV2 ØSTJYLLAND.

De elever, der skal lade sig teste som en del af smitteopsporingen vil blive kontaktet herom. Resten af eleverne kan igen fra mandag møde ind til normal undervisning, såfremt de er symptomfri.