Hestekrigen fortsætter: Dyrlægeforeningen vil personlig hetz til livs

Flere dyrlæger er blevet anmeldt for deres arbejde med at tilse heste og kvæg, der græsser på Mols. Nu sender dyrlægeforeningen en klar opfordring til alle i debatten.

Bølgerne fortsætter med at gå højt på de sociale medier, hvor det angiveligt fyger med anklager mod dem, som passer og tilser heste og kvæg på Mols.

Men tonen er blevet for skinger, lyder det nu fra Dyrlægeforeningens formand Hanne Knude Palshof.

- Vi kan på ingen måde acceptere, at vores medlemmer bliver hængt ud til offentligt skue på de sociale medier, siger formanden som en reaktion på den hetz, der i øjeblikket er rettet mod flere dyrlæger og deres arbejde, siger hun i en pressemeddelelse på foreningens hjemmeside

Flere måneders intenst fokus

Udmeldingen kommer efter massivt fokus på dyrevelfærd blandt Naturstyrelsens kvæg i området og Molslaboratoriets heste og kvæg.

Naturstyrelsen er blevet sigtet for mulig vanrøgt, mens Molslaboratoriet er blevet anmeldt adskillige gange - men her har tilsynsmyndigheder ikke fundet kritisable forhold.

Så sent som i går var Fødevarestyrelsen og politiet på besøg hos Molslaboratoriet, men fandt ingen kritisable forhold, beskriver Molslaboratoriet på deres Facebook-side.

Dyrlæger også anmeldt

TV2 ØSTJYLLAND erfarer nu, at dyrlæger, som på forskelligvis har tilset de store græssere, er blevet politianmeldt - og derudover hængt ud på nettet, oplyser Dyrlægeforeningen. 

- Vi kan på ingen måde acceptere, at vores medlemmer bliver hængt ud til offentligt skue på de sociale medier, blot fordi de påtager sig en samfundsopgave, hvor drivkraften i øvrigt er høj faglighed og stor respekt for dyr, siger formand for Den Danske Dyrlægeforening Hanne Knude Palshof.

VIDEO: DF's dyrevelfærdsordfører har de sidste to dage gået Mols tyndt for at se på forholdene på kvæg og heste.

Kan du bekræfte, at privatpersoner har anmeldt flere dyrlæger – dels den lokale tilsynsførende hestedyrlæge og to dyrlæger fra Fødevarestyrelsen?

- Der er i hvert fald dyrlæger, der er blevet anmeldt. Hvor mange kan jeg ikke komme ind på, og indtil sagerne er afsluttet, vil vi ikke udtale os om det, siger Hanne Knude Palshof og uddyber:

- Det er ret ubehageligt for vores medlemmer at blive anmeldt for at udføre deres arbejde. Folk kan anmelde personer for alt, men nu er det op til politiet at se på sagerne og vurdere, om der er hold i anklagerne.

Dyrlægeforeningen har desuden kontaktet Fødevarestyrelsen for at gøre opmærksom på den forfølgelse, som blandt andre deres ansatte embedsdyrlæger oplever, og som - ifølge Dyrlægeforeningen - er helt uacceptabel og utilstedelig, 

TV2 ØSTJYLLAND har kontaktet Fødevarestyrelsen for en kommentar.

Mest læste

Mere fra Syddjurs

Preben Bosse samler på livgardereffekter

play VIDEO: Prebens garage har et royalt præg: - Jeg har fået det ind med modermælken

Kattegatbro illustration

Lokal politiker: Konsekvenserne af en Kattegatbro skal undersøges nærmere

Afdelingschef i Statens Serum Institut Tyra Grove Krause

liveblog COVID-19 LIVE: SSI: Nye britiske tal for coronavariant bekymrer

Bøgen er sprunget ud, men varmen lader vente på sig.

Foråret lader venter på sig: Det kølige vejr fortsætter

Jacob Thage Museum Jorn

Museer presset af coronapas: Publikum udebliver

BTK Viby

Højgravid vinder DM i bordtennis