Dyr på Molslaboratoriet undersøgt af politiet

Rewilding-projektet på Mols har haft besøg af politi og Fødevarestyrelsen. Myndighederne havde ingen anmærkninger til dyrenes tilstand, fortæller Molslaboratoriet.

Ingen anmærkninger overhovedet. Det er konklusionen på et kontrolbesøg fra Østjyllands Politis dyreværnsenhed på Molslaboratoriet fredag.

Det skriver Molslaboratoriet på Facebook.

Ifølge Molslaboratoriet varede kontrolbesøget fra kl. 9 til 14 fredag:

- Myndighederne har set ALLE dyr, set ALLE faciliteter, set hele arealet, og der var absolut ingen anmærkninger overhovedet, skriver Molslaboratoriet.

Museumsinspektør Morten D. D. Hansen uddyber overfor TV2 ØSTJYLLAND, at i alt 36 dyr - 22 heste og 14 kreaturer - blev besigtiget af myndighederne. 

- Det var en lang gåtur, siger Morten D. D. Hansen til TV2 ØSTJYLLAND.

- Vi ved, hvad vi laver

Museumsinspektøren er ikke overrasket over konklusionen:

- Det vidste vi godt. Vi har kørt det her i fire et halvt år, vi ved godt, hvad vi laver, siger Morten D. D. Hansen.

Dyrene på Molslaboratoriet har den seneste tid være genstand for debat. Nogle mener, at det er dyrplageri, at heste og kreaturer selv skal finde føden på arealet. Og en dyrlæge har udtalt sig kritisk overfor metoden med at bruge store dyr som heste og kreaturer i rewilding-projekter, hvor dyrene selv skal skaffe føde i et indhegnet areal.

På den anden side af debatten står Molslaboratoriet og flere fagfolk - herunder Dyreetisk Råd - der vurderer, at metoden er fuldt forsvarlig. Blandt andet fordi der løbende føres tilsyn med dyrene.

Østjyllands Politi bekræfter, at politiet ikke fandt tegn på overtrædelse af dyreværnsloven i forbindelse med kontrolbesøget.